Recept: Te hogy hívod? Tócsni, lapcsánka? Mutatunk pár remek változatot!

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Ennél gyorsabban elkészülő, laktató, köretnek és önmagában is kiváló étel nem létezik. Az világos, hogy az alapanyag a krumpli. Ámde könnyedén variálható más zöldségekkel is. Én így készítem.

 

 

A burgonya, amit most veszel a piacon, már nem annyira vizes, szóval  bevállalható egy jó tócsni elkészítése. Én cukkinival is nagyon szeretem. Sőt keverem a burgonyás és cukkinis masszát. Abból is szenzációs lapcsánka sül ki. Nem beszélve a céklás-burgonyás változatról. Az egyenesen mennyei.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg burgonya
25 dkg cukkini
15-25 dkg liszt ( attól függően, te mennyire sűrű tésztából szeretnéd készíteni)
3-4 tojás

bors
olaj

A tészta pofonegyszerűen készül. Lereszelem a krumpli és egy másik tálba a cukkinit. Mehet bele a liszt, fele a krumpliba, fele a cukkiniba, sózom, borsozom, beleütök 2-2 tojást, jól összekavarom máris sütészkész állapotba került. ( Egy harmadik tálba tegyél  két- két evőkanálnyit a masszákból, ez lesz a krumplis- cukkinis alapanyagod )

Van aki esküszik az olajsütőre, és valóban abban is kiváló lapcsánka sülhet. Lehet egy nagyobb  hússütőben edényben bő (Kb 3 ujjnyi magas)  olajban készíteni. Én kerámiabevonatú edényben és nagyon kevés olajon készítem néhány éve. Szerintem bármelyik változatot választod a végeredmény csakis tökéletes lehet!

 

Süssük!

Felhevítem az olajat és a kezemben lapos lepénykékké formálom az alapanyagot. Óvatosan belecsúsztatom őket az olajba. Pár perc múlva pedig megforgatom őket. Lehet sárgásbarnára és lehet aranybarnára is sütni a tócsnikat. Természetesen a cukkinis lepénykék zöldesbarnák lesznek.


Amikor mindkét fele szépen megpirult kikapkodom őket az olajból, és mehet bele a következő adag.( A masszából úgy vedd ki a lepényke alapanyagokat, hogy jól lecsöpögteted, ugyanis a burgonya, pláne a cukkini sok levet ereszt.)

 

Jénai tálba megtartja melegét. Persze, ha éhes szájak sorakoznak, akkor azon nyomban tányérra tálalhatod a lapcsánkákat. Egy pici petrezselymet érdemes rászórni, nagyon illik a krumplis -cukkinis ízhez. Sőt különböző mártogatósokat is készíthetsz a lepénykékhez. Én a majonézes- tejfölösre szavazok. Mindig kínálok mellé salátát is.

Állítom, hogy érdemes családodat tócsni vacsorával kényeztetni, hiszen annyira finom, hogy biztosan elfogy mind egy szálig.

 

Forrás: http://www.kiskegyed.hu

Címkék: cukkini lepcsánka mackó tojás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu