Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az üvegtigrisben van egy jelenet, amikor Gaben sört kér Lalitól:
- Van alkoholmentes söröd, Lali?
- Van.
- Akkor dobd ki a pi***ba, rendes sört kérek...
:)
Valami hasonló van ezzel a rágcsával is, bolti chips, kréker ezután szóba se jöhet. Ugyanúgy eteti magát, nem lehet abbahagyni. Szublimál mellette a sör vagy a fröccs...na jó! a limonádé is. Ha nagy társaságnak készül, dupla adag alatt bele se kezdjünk. Annyira jó, hogy már az első találkozás után ismerősnek jelölnénk a facebook-on!
Hozzávalók:
- 1 dl szezámmag
- 1 dl lenmag
- 1 dl tökmag
- 1 dl napraforgómag
- 1 dl apró szemű zabpehely
- 3 dl liszt (lehet akár zabliszt, rizsliszt** is)
- 1 kk. sütőpor
- 1,25 dl olivaolaj
- 2 dl víz
- 2 tk. só
- fűszerek: bors, pirospaprika (csemege, erős), habanero krém, /oregánó, bazsalikom/
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Mérjük ki a hozzávalókat, keverjük össze a magokat a liszttel és a fűszerekkel, majd az olajjal és a vízzel állítsuk össze a masszát. Vágjunk le 2 sütőlemez méretű sütőpapírt. Az egyikre halmozzunk a masszából, tegyük rá a másik sütőpapírt és a két papír között nyújtsuk magvastagságúra* (szakszó) a tésztát. Ezután húzzuk le a felső papírt, "vágjuk fel" négyzetesre, húzzuk rá a sütőlemezre és süssük ropogósra. (Sütője válogatja én kb. 15 percig sütöttem.) Ezt addig folytassuk, míg a massza el nem fogy (kb. 3 tepsi jön ki a fenti adagból). Kicsit össze fog sülni, de a bekarcolás mentén könnyen el tudjuk majd törni, ha kihűlt.
Bárhogy fűszerezhető, lehet mediterrán jellegű, vagy csípős, vagy együtt a kettő.
*magvastagság: ameddig a magok engedik a nyújtást, a legkisebb elérhető vastagság - nagyon tudományosan hangzik, pedig nem az...amikor nyújtjátok, megértitek :)
**ha rizsliszttel készítitek, 1.5 dl olajat használjatok
recept: Anyukámtól
Forrás: http://index.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Egyszerű zabpelyhes keksz
Falafel chips pirított fokhagymás mártogatóssal
Pikáns pörkölt mandula
Zabpelyhes keksz egyszerüen