Recept: Epres rizottó bazsalikommal

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók:
  • 700 ml tej
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 ek vaj
  • 115 g kerek szemű rizottó rizs
  • 1 db narancs lereszelt héja és kifacsart leve
  • 230 ml kókusztej
  • 200 g friss eper
  • 2 ek friss bazsalikom
Elkészítés:

Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.

Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt. Adjuk hozzá a narancshéjat- és lét, majd állandó kevergetés mellett főzzük tovább addig, amíg az összes folyadék elpárolog. Ezután öntsünk hozzá egy bögrényi cukros-vaníliás tejet, és kis lángon főzzük meg 20-30 perc alatt.

Közben többször keverjük meg, és ha a rizs magába szívta az összes tejet, pótoljuk azt. Addig ismételjük a műveletet, amíg a rizs krémes állagúvá válik. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókusztejet, valamint 100 g, megtisztított, átpasszírozott epret, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig.

Osszuk el a rizottót 4 db tányérban, és a maradék, megtisztított, felszeletelt, eperrel, továbbá a frissen felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.

 

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/

Címkék: bazsalikom eper rzotto

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu