Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Először a szirupot készítsük el: főzzük
össze a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, amely körülbelül 8-10 perc
alatt sűrűsödik össze. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni.
Egy kb. 2,5 cm mély tepsit kenjünk ki vajjal. A tésztát osszuk el
nyolcfelé. Ebből kettőt nyújtsunk ki, kenjük meg vajjal, és szórjuk meg a
cukorral elkevert dióval. Ezt mindaddig ismételjük 2-2 lappal, amíg
mind a nyolcat egymásra nem helyeztük.
Ezután a tésztát óvatosan tekerjük fel, majd szeleteljük fel kb. 8 cm-es
darabokra. A kis tekercseket helyezzük egy tepsibe, csöpögtessük le
vajjal, majd előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig. Ha pirosra
sültek, öntsük le őket a sziruppal. Egy nagy pohár vizet ajánlunk mellé,
egy csésze feketekávéval.
A valódi baklava 40 réteg tésztából készül, de a mai háziasszonyok dolga már könnyebb, hiszen készen vásárolt tésztából is elkészíthetik ezt a görög különlegességet.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!