Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 8 személyre:
Elkészítés:
A vajat, olívaolajat, zsályát és a zúzott fokhagymát egy mély lábosban összemelegítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat és megszórjuk (ízlés szerint) sóval, borssal. Lassú tűzön 30 percig fedő alatt (résnyire félrehúzva) főzzük, majd 20 percig fedő nélkül pároljuk, időnként megkavarjuk.
Elkészítjük a 2 liter levesalapot majd a párolt hagymához adjuk, felforraljuk majd 10-15 percig ismét főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk.
A levest öblös tűzálló tányérkákba szedjük vagy egy nagy tűzálló tálba, rárakjuk a pirítóst (vagy a teljes kenyérszeletet vagy nagyobb darabkákat) kicsit nyomjuk rá a kenyeret a levesre, szórjuk meg sajttal és öntözzük meg pár csepp Worcestershire szósszal.
A tálat rakjuk tepsire és toljuk a forró sütőbe, csak annyi idő szükséges a sütőben hogy a sajt ráolvadjon.
A díszítéshez szánt zsálya leveleket a sajt pirítás előtt is rátehetjük a kenyérszeletekre (kicsi olíva olajjal locsoljuk meg) vagy a találás előtt rakjuk a pirítós tetejére.
Minél többféle hagymát használunk, annál ízletesebb lesz a levesünk Jamie szerint.
Forrás: http://csakanoknek.hu
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pizzatészta Jamie Oliver-től recept
Jamie Oliver magazinja magyarul is megjelenik
Jamie Oliver Nintendo-ra