Recept Blog: 2010. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2010. augusztus

A hétvégén bográcsparti volt anyukáméknál, és persze én voltam a séf. Egy igazán zöldséges, nagyon finom sűrű szaftú sertésragut készítettem, amit az ellenérzések ellenére az utolsó falatik megevett a társaság. Túl sok a zöldség, meg miegymás. tettem bele egy csomó fehérbort, friss fűszernövényeket (bazsalikom, kakukkfú, oregano, petrezselyem, stb). Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. És persze kisebb adagban is elkészíthető.

Zöldséges bográcsos sertésragu

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon guszta és gondolom a bográcsban még finomabb lesz, mint simán a tűzhelyen.

Tovább 

Ehhez a tortához magam hajtogattam a blundel tésztát. Volt vele feladat, de nem bántam meg. A kevéske hozzávalóból egy csodás sütemény lett. Csak ajánlani tum, kész hajtogatott élesztős tésztából is elkészíthető.

Szilvás galette

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Gyönyörű a torta! A leírás alapján nem annyira bonyolult elkészíteni. Tényleg ennyire könnyű vagy csak a profik próbálkozzanak vele? Bár lehet, hogy ez esetben a falánkságom győzedelmeskedik a tapasztalatlanságom felett...

www.agathaseymour.com

 

 Toszkán kenyérsaláta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Ebben az olasz receptben minden friss, kivéve a kenyeret. A szikkadt, harmadnapos kenyér az ideális hozzá, ha túl friss a kenyerünk, pirítsuk meg a recepthez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 gerezd fokhagyma

kb negyed kiló szikkadt kenyér

3-4 apróra vágott paradicsom

1 kígyóuborka, szeletelve

1 vöröshagyma, szeletelve

1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva

egy nagy marék friss bazsalikom, aprítva

3-4 szál friss kakukkfű, aprítva

másfél dl olívaolaj

2 ek balzsamecet

 

Az első gerezd fokhagymával kenjük ki a salátástál oldalát.

Utolsó hozzászólás

Holchammer Károlyné üzente 14 éve

Még nem ismertem ezt a fajta salátát,ki fogom próbálni!A recept alapján csupa finomság van benne,biztos jó lehet.Kösziiiii.....

Tovább 

Az egyik kedvencem írom most meg, számtalanszor készítettem már, mert nagyon finom.




Tejberizs torta

 

Tészta alap:

4 tojás

10 dkg darált mandula

5-6 evőkanál darált keksz

10 dkg porcukor

fél csomag sütőpor

 

A tojások fehérjét kemény habbá vertem, majd lassan belekevertem a tojás sárgájával kikevert cukrot, majd a darált keksszel összekevert sütőport és mandulát.

Egy tortaformát (nekem 28 cm-es van, ezek az összetevők kb másfél cm-es lapot képeznek ennél a méretnél) kivajazok, beleöntöm a keveréket és kb.

Utolsó hozzászólás

Rajkó Éva üzente 14 éve

Ez nagyon jól hangzik. Biztosan finom lehet és ki is fogom próbálni!

Tovább 

Tökéletes csokifelfújt, amit ki lehet tálalni tányérra is. Kívül szilárd, belül lágyan krémes. Nagyon jól illik hozzá a gyümölcsvelő és a friss gyümölcs.

Csokifelfújt recept (a linkre kattintva meg tudod nézni a receptet is)

 

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Eddig csak étteremben ettem ilyet, de már gondolkodtam rajta, hogy itthon is meg kéne csinálni. Na majd vasárnap :)

Miért leveles a leveles tészta?
A leveles tészta egy hajtogatott tészta, aminél a tésztarétegek közé vékony vajas réteget dolgozunk le. A vajnak természeténél fogva van egy víztartalma, amit a munka elején egy pici liszttel kötünk meg. (A vajba dolgozzunk bele pici lisztet, szól gyakran a receptben az utasítás). A speciális szimpla-dulpa hajtogatást érdemes kétszer, és az előírtak szerint elvégezni, mert így lesz igazán tökéletes a tészta.
A leveles tésztát mindig forró, legalább 200-220 fokos sütőbe tegyük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Egyszer próbáltam leveles tésztát gyúrni, de nem sikerült. Azóta mirelitet használok :)

Tovább 

Még tart a görögdinnyeszezon, de már unod a dinnyét?

Néhány friss Paprika TV Magazin receptötlet:

Ráksaláta dinnyével
Ráksaláta dinnyével recept képpel

 

Görögdinnye-saláta uborkával
Görögdinnye-saláta uborkával recept képpel

 

Dinnyés nyalóka
Dinnyés nyalóka recept képpel

 

További receptek képpel a receptvarázs oldalán.

Ebben a melegben nincs sok kedvem sütni, ezért a következő egyszerű sütit csinálom:

 

Egy nagyobb jénaiba piskótát fektetek, ezt megszórom cukros mákkal, és kis darabokra vágott őszibarackkal ( lehet nektarin is )  hígabb vaníliapudinggal befedem, hogy belepje, ezután megint piskóta, cukros mák, őszibarack puding, be a hűtőbe, egy éjszaka alatt összeérik és megpuhul, nagyon finom, könnyű, gyors süti.

 

 

Utolsó hozzászólás

freifogel andrásné üzente 14 éve

A mákosat én is hétvégén megpróbálom:):):):)

Azt hiszem, éppen iz az ideje, hogy előre gondoskodjunk a téli finomságokról. Most már viszonylag jobb áron lehet kapni padlizsánt, pritamin paprikát, és sok más zöldséget. A héten például egy olyan paprika krémet készítettem, amit pirítósra, vagy akár savanyúság helyett sült húsra kenve is fogyaszthatunk.

A recept itt olvasható:

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mit tanácsolsz, hogyan tegyük el? Meddig áll el? Tartósítás után hűtőbe kell tenni?

 csirke husos csillagtök

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Smart thinking - a clveer way of looking at it.

Utolsó hozzászólás

Hadarik Rita üzente 14 éve

nagyon gusztusos, szépen tálalható. gratulálok hozzá

Darálthússal töltött burgonyagombóc
Hozzávalók:
fél kg sertés darálthús ( lehet csirke is )
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pirospaprika,só,bors,babérlevél ételizesitő
2 dl tejföl

Tészta: fél kg burgonya, liszt,só,tojás
Elkészítés: A darálthúsból pörköltet készitünk, hosszú lével.
Ha készen van, kiszürjük a húst, a lébe pedig belekeverjük a 2 dl tejfölt 2 kanál liszttel.

Az elkészitett burgonyástésztába beletöltjük a darálthúst,gombócokat formázva belőlük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finom lehet,elkészítem.
Köszönöm e finom receptet.
Edit.

Tovább 

 Sült paradicsom saláta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Egyszerű saláta következik finom sült paradicsomból. Néhány hozzávaló kell csak ehhez a mediterrán, olaszos salátához, pirítóssal és egy pohár finom vörösborral kellemes nyári vacsora, vendégváró finomság lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

6 paradicsom

1 mozzarella

egy nagy marék friss bazsalikomlevél

1 kis gerezd fokhagyma

balzsamecet

olívaolaj

só, frissen őrölt bors

 

A paradicsomokat vágjuk kb fél centis karikákra.

Utolsó hozzászólás

Háló Lénárdné üzente 14 éve

Nagyon fincsi lehet, kipróbálom okvetlen !!! Ebbe legalább nem kell a klórozott csapviz, mint a szokványos salátafélékhez... :-) Köszönöm !!

Tovább 

4 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, majd kihűtjük.

Hozzávalók a krémhez: 5 dl barack ízű joghurt, 5 dl tejszín, 1 citrom leve, 1 kiskanál rumaroma,  3 cs. vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1,5 cs. zselatin.

Elkészítés: Az egyik pohár joghurtot elkeverjük a zselatinnal és megmelegítjük. A tejszínt felverjük. A többianyagot is összekeverjük. Végül  mindent egybekeverünk, de a tejszínből egy kicsit félreteszünka  díszítéshez. A joghurtos masszát a kihűlt piskótára tesszük, amit a tortaformában hagytunk kihűlni.

Utolsó hozzászólás

Rajkó Éva üzente 14 éve

Biztosan finom lehet. Ki fogom próbálni. Köszönöm!

Tovább 

 CITROMOS ÁLOM

14 éve | [Törölt felhasználó] | 14 hozzászólás

Ab fab my gdooly man.

Utolsó hozzászólás

Fekete Antalné üzente 14 éve

Köszi ezt már narancsosan csináltam,mindenkinek ízlett.

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu