Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
A hétvégén bográcsparti volt anyukáméknál, és persze én voltam a séf. Egy igazán zöldséges, nagyon finom sűrű szaftú sertésragut készítettem, amit az ellenérzések ellenére az utolsó falatik megevett a társaság. Túl sok a zöldség, meg miegymás. tettem bele egy csomó fehérbort, friss fűszernövényeket (bazsalikom, kakukkfú, oregano, petrezselyem, stb). Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. És persze kisebb adagban is elkészíthető.
Zöldséges bográcsos sertésragu
14 éve | Hadarik Rita | 12 hozzászólás
Ehhez a tortához magam hajtogattam a blundel tésztát. Volt vele feladat, de nem bántam meg. A kevéske hozzávalóból egy csodás sütemény lett. Csak ajánlani tum, kész hajtogatott élesztős tésztából is elkészíthető.
|
|
Ebben az olasz receptben minden friss, kivéve a kenyeret. A szikkadt, harmadnapos kenyér az ideális hozzá, ha túl friss a kenyerünk, pirítsuk meg a recepthez.
Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
kb negyed kiló szikkadt kenyér
3-4 apróra vágott paradicsom
1 kígyóuborka, szeletelve
1 vöröshagyma, szeletelve
1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
egy nagy marék friss bazsalikom, aprítva
3-4 szál friss kakukkfű, aprítva
másfél dl olívaolaj
2 ek balzsamecet
Az első gerezd fokhagymával kenjük ki a salátástál oldalát.
14 éve | yyy Lia | 7 hozzászólás
Az egyik kedvencem írom most meg, számtalanszor készítettem már, mert nagyon finom.
Tejberizs torta
Tészta alap:
4 tojás
10 dkg darált mandula
5-6 evőkanál darált keksz
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
A tojások fehérjét kemény habbá vertem, majd lassan belekevertem a tojás sárgájával kikevert cukrot, majd a darált keksszel összekevert sütőport és mandulát.
Egy tortaformát (nekem 28 cm-es van, ezek az összetevők kb másfél cm-es lapot képeznek ennél a méretnél) kivajazok, beleöntöm a keveréket és kb.
14 éve | Hadarik Rita | 3 hozzászólás
Tökéletes csokifelfújt, amit ki lehet tálalni tányérra is. Kívül szilárd, belül lágyan krémes. Nagyon jól illik hozzá a gyümölcsvelő és a friss gyümölcs.
Csokifelfújt recept (a linkre kattintva meg tudod nézni a receptet is)
Miért leveles a leveles tészta?
A leveles tészta egy
hajtogatott tészta, aminél a tésztarétegek közé vékony vajas réteget
dolgozunk le. A vajnak természeténél fogva van egy víztartalma, amit a
munka elején egy pici liszttel kötünk meg. (A vajba dolgozzunk bele pici
lisztet, szól gyakran a receptben az utasítás). A speciális
szimpla-dulpa hajtogatást érdemes kétszer, és az előírtak szerint
elvégezni, mert így lesz igazán tökéletes a tészta.
A leveles tésztát
mindig forró, legalább 200-220 fokos sütőbe tegyük.
14 éve | receptvarázs | 0 hozzászólás
Még tart a görögdinnyeszezon, de már unod a dinnyét?
Néhány friss Paprika TV Magazin receptötlet:
14 éve | yyy Lia | 7 hozzászólás
Ebben a melegben nincs sok kedvem sütni, ezért a következő egyszerű sütit csinálom:
Egy nagyobb jénaiba piskótát fektetek, ezt megszórom cukros mákkal, és kis darabokra vágott őszibarackkal ( lehet nektarin is ) hígabb vaníliapudinggal befedem, hogy belepje, ezután megint piskóta, cukros mák, őszibarack puding, be a hűtőbe, egy éjszaka alatt összeérik és megpuhul, nagyon finom, könnyű, gyors süti.
14 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
Azt hiszem, éppen iz az ideje, hogy előre gondoskodjunk a téli finomságokról. Most már viszonylag jobb áron lehet kapni padlizsánt, pritamin paprikát, és sok más zöldséget. A héten például egy olyan paprika krémet készítettem, amit pirítósra, vagy akár savanyúság helyett sült húsra kenve is fogyaszthatunk.
Darálthússal töltött burgonyagombóc | |
Hozzávalók: | |
fél kg sertés darálthús
( lehet csirke is ) 1 nagy fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma pirospaprika,só,bors,babérlevél ételizesitő 2 dl tejföl Tészta: fél kg burgonya, liszt,só,tojás |
|
Elkészítés: | A darálthúsból pörköltet készitünk, hosszú lével.
Ha készen van, kiszürjük a húst, a lébe pedig belekeverjük a 2 dl tejfölt 2 kanál liszttel. Az elkészitett burgonyástésztába beletöltjük a darálthúst,gombócokat formázva belőlük. |
Egyszerű saláta következik finom sült paradicsomból. Néhány hozzávaló kell csak ehhez a mediterrán, olaszos salátához, pirítóssal és egy pohár finom vörösborral kellemes nyári vacsora, vendégváró finomság lesz.
Hozzávalók:
6 paradicsom
1 mozzarella
egy nagy marék friss bazsalikomlevél
1 kis gerezd fokhagyma
balzsamecet
olívaolaj
só, frissen őrölt bors
A paradicsomokat vágjuk kb fél centis karikákra.
4 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, majd kihűtjük.
Hozzávalók a krémhez: 5 dl barack ízű joghurt, 5 dl tejszín, 1 citrom leve, 1 kiskanál rumaroma, 3 cs. vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1,5 cs. zselatin.
Elkészítés: Az egyik pohár joghurtot elkeverjük a zselatinnal és megmelegítjük. A tejszínt felverjük. A többianyagot is összekeverjük. Végül mindent egybekeverünk, de a tejszínből egy kicsit félreteszünka díszítéshez. A joghurtos masszát a kihűlt piskótára tesszük, amit a tortaformában hagytunk kihűlni.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás