Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Miért leveles a leveles tészta?
A leveles tészta egy
hajtogatott tészta, aminél a tésztarétegek közé vékony vajas réteget
dolgozunk le. A vajnak természeténél fogva van egy víztartalma, amit a
munka elején egy pici liszttel kötünk meg. (A vajba dolgozzunk bele pici
lisztet, szól gyakran a receptben az utasítás). A speciális
szimpla-dulpa hajtogatást érdemes kétszer, és az előírtak szerint
elvégezni, mert így lesz igazán tökéletes a tészta.
A leveles tésztát
mindig forró, legalább 200-220 fokos sütőbe tegyük. A magas
hőmérsékletnek köszönhetően a vajból szinte azonnal elkezd a víz
párologni, aminek hatására a tészta rétegek elválnak egymástól. Ettől
lesz a sütemény leveles, réteges.
Egy bevállt recept, és a készítés menete a linkre kattintve olvasható el.
Próbáljátok ki, nagyon finom! Bármilyen édes péksütemény készíthető belőle: kakaós csiga, pálmalevél, gyümölcsös párnák, stb.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!