Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Kovács-Nagy István | 0 hozzászólás
Hozzávalók
2.5 dkg szárított vargánya
4.5 dl félzsíros tej
1.5 evőkanál olívaolaj
1.5 dkg vaj
2 vékonyan felkarikázott zellerszár
22.5 dkg felszeletelt barna kalapú csiperkegomba
3 evőkanál sima liszt (BL 51)
2 kiskanál citromlé
1 konzerv (40 dkg) lecsepegtetett és átöblített tarkabab
17.5 dkg instant kukoricadara
2 enyhén felvert tojás
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
A polenta, vagyis a kukoricadarából főzött kása az észak-olaszok kedvenc „krumplipüréje”.
A mézeskalács készítése feltehetőleg egyidős a méz használatával. Hazánkban az Árpád - házi királyok idején a kolostorokban készítettek mézes süteményeket. Mára szinte összefonódott a téllel és ahogy a szaloncukor, úgy a mézeskalács is a karácsonyi időszakban a legkedveltebb.
Lássuk, hogyan készíthetjük el olcsón és gyorsan!
|
|
15 éve | Csillag Virág | 2 hozzászólás
Egy süteménypor, amit egy csinos üvegbe töltve ajándékba adhatsz karácsonyra. A hozzá tartozó recept sefógítségével a megajándékozott pár perc alatt finom süteményt tud sütni belőle.
A receptet itt találod (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/instant-muffin
A süteményporból készült muffin:
15 éve | Kovács-Nagy István | 1 hozzászólás
Ha Ön nem görög isten, akkor is ihatja italukat.
A narancslét összekeverjük a citromlével és a mézzel. A mandaringerezdeket és a karikára vágott banánt poharakba tesszük, leöntjük a mézes-citrusos keverékkel, és a tetejét meghintjük a kókuszreszelékkel.
Hozzávalók
1 dl narancslé
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál méz
5 db mandarin
2 db banán
2 evőkanál kókuszreszelék
Innen van a recept: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/gyumolcsambrozia/Gyümölcsambrózia
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
A grog egy ugyanolyan forró, téli melegítő ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja.
Hozzávalók (1 adagra)
50 g méz
1 rúd egész fahéj
4 szem szegfűszeg
2 szem szegfűbors
1 evőkanál narancslé
2 evőkanál 80 %-os rum
1 szelet narancs
forró víz a felöntéshez
Elkészítés
1. Hőálló pohárba tesszük a mézet, szegfűszeget, szegfűborsot.
2. A pohárba tesszük a narancsszeletet, a narancslevet, és a rumot is.
3. A pohárba teszünk egy egész rúd fahéjat, végül az egészet felöntjük forrásban lévő vízzel.
Mákos süti:
Gyorsan elkészíthető, kevert mákos sütemény recept:
1 pohár joghurt
1 pohár liszt
1 pohár darált mák
2-3 tojás
1 csomag sütőpor
Fél vagy 1 pohár olaj
Pici só
Fél pohár cukor
Fenti anyagokat botmixerrel összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett,
előmelegített tepsibe öntjük, és addig sütjük, ameddig a beleszúrt,
hegyes villán nincs tészta.
Nagyon finom és gyorsan elkészül.
Fenti sütit lehet variálni.
15 éve | Gászpor Vince | 0 hozzászólás
Kedves barátom örömmel értesítelek hogy megalakítottam a festészeti csoportomat, ahol kis ráfordítással a saját videóleckéimet nézegetheted. Ezekben a leckékben, aki szeretné, az meg tud tanulni festeni, és ha a leckéimet követi, lefesthet a segítségemmel egy olajfestményt, az elejétől a végéig. Kedves barátom ha szereted a festészetet vagy nézegetni szeretnéd a videó leckéket, akkor írjál nekem hogy küldjek meghívót. Szeretettel Gászpor Vince festőművész.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Egy nagyon egyszerű, gyors recept, amit itt találsz meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/fagylaltok_-kremek/gyors-madartej
15 éve | Kovács-Nagy István | 3 hozzászólás
Hozzávalók
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1.5 dl langyos víz
2.5 dl olaj
37.5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
További keverés közben kanalanként hozzátesszük a vizet és az olajat. Szintén kanalanként és állandó keverés közben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Fakanállal, óvatos mozdulatokkal, két adagban a masszához keverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
15 éve | Kovács-Nagy István | 13 hozzászólás
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét és félretesszük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.
A kekszeket belemártjuk a vermutba (úgy, hogy kellőképp átitatódjanak vele, de ne ázzanak szét), majd a felét egy tál aljába helyezzük, és rákanalazzuk a krém felét. Rárétegezzük a maradék beáztatott kekszet és a mascarponét, majd tálaláskor megszórjuk kekszdarabokkal.
Egy nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom desszert, aminek a receptjét itt találod (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/almas-morzsa-apple-crumble
15 éve | Kovács-Nagy István | 0 hozzászólás
Elég volt az örökös sült húsból hasábburgonyával? Lehet másként is! A szarvashús gyömbéres pácot kap, és sötétszínű, édes-savanyú rizsboros mártásban sül puhára. A hasábok édesburgonyából készülnek.
A recept leírása, és tápértéke ide kattintva olvasható: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/pacolt_szarvassult/
1 ek. olívaolaj
4 csirkemellfilé, hosszában elfelezve
frissen őrölt fekete bors
1,5 ek. olívaolaj
2 ek. kapribogyó
1 tk. szárított chili
1 ek. reszelt citromhéj
2 fokhagymagerezd, átnyomva
2 ek. citromlé
2 ek. felaprított petrzselyem
Az olajat egy serpenyőben közepes hőfokozaton felhevítjük. A húst borsozzuk, majd mindkét oldalát - kb. 5 perc összesen - átsütjük. Az olívaolajat, a kapribogyót, az apróra vágott chilit, a citromhéjat és a fokhagymát a csirkéhez adjuk, további egy percig sütjük.
E gazdag tápértékű levesnek a currypor és a gyömbér erőteljes, indiai zamatot ad. Amellett, hogy nyugtató hatású, jelentős mennyiségű béta-karotint, káliumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaz.
A recept leírása és további tippek, kalória adatok ITT: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/fuszeres_sutotok-kremleves/
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
A hatlapos krémesnek, hatlapos szeletnek sokféle receptje van. Különböző tésztákból sütik a szalalkálistól a sütőporosig, és többféle krémmel töltik a karamellástól a csokoládésig.
Az egyik receptvariációt megtalálod, ha a következő sorra vagy a képre kattintasz:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/karamellas-hatlapos
Hozzávalók:bármilyen szálkamentes hal,brokkoli,sajtszósz/Knorr/,tej,tejszin,fűszerek,
margarin,só.
A halat beáztatom legalább 2 órára,a tejbe,sót,fokhagymát,ételizesítőt rakok,hűtő.
Közben a brokkolit megfőzöm bazsalikomos sós vizben/ételizsítőt is lehet bele tenni.
Kivajazott sütőedénybe a borkkolit szeletelve belehelyezem.Leöntöm a sajtszószos
keverék felével.Sajtszósz készithető tejjel,tejszinnel.Nálunk tejszínnel a sláger.
4 kiskanál napraforgóolaj
2.5 dl félzsíros tej
2 db tojás felverve
12 dkg sima liszt
1.5 dkg frissen reszelt parmezán sajt, néhány szál petrezselyemzöld a díszítéshez
A sajtos-brokkolis töltelékhez
só és fekete bors
1 db vöröshagyma összevágva
1 gerezd fokhagyma összevágva
40 dkg konzerv darabolt paradicsom
2 evőkanál friss petrezselyemzöld összevágva
1 csipet cukor
25 dkg brokkoli apró rózsákra szedve
15 dkg camembert sajt kockákra vágva
4 evőkanál sovány tehéntúró
A gazdagon megtöltött vékony palacsintákat ízletes főfogásként is kínálhatjuk.
Szezámmagos csirke salátaágyon | |
|
|
15 éve | Tóthné Mikszovits Gyöngyi | 10 hozzászólás
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként tepsinagyságúra kinyújtjuk és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat is.
A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg. A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk, s azzal még jól elkeverjük.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás