Recept Blog: 2009. november

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24983 fő
  • Képek - 8683 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 1183 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24983 fő
  • Képek - 8683 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 1183 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24983 fő
  • Képek - 8683 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 1183 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24983 fő
  • Képek - 8683 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 1183 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. november

network.hu


Hozzávalók
2.5 dkg szárított vargánya
4.5 dl félzsíros tej
1.5 evőkanál olívaolaj
1.5 dkg vaj
2 vékonyan felkarikázott zellerszár
22.5 dkg felszeletelt barna kalapú csiperkegomba
3 evőkanál sima liszt (BL 51)
2 kiskanál citromlé
1 konzerv (40 dkg) lecsepegtetett és átöblített tarkabab
17.5 dkg instant kukoricadara
2 enyhén felvert tojás
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt

A polenta, vagyis a kukoricadarából főzött kása az észak-olaszok kedvenc „krumplipüréje”.

Tovább 

network.hu

A mézeskalács készítése feltehetőleg egyidős a méz használatával. Hazánkban az Árpád - házi királyok idején a kolostorokban készítettek mézes süteményeket. Mára szinte összefonódott a téllel és ahogy a szaloncukor, úgy a mézeskalács is a karácsonyi időszakban a legkedveltebb.

 

Lássuk, hogyan készíthetjük el olcsón és gyorsan!

 

Kipróbálod?

 

Egy süteménypor, amit egy csinos üvegbe töltve ajándékba adhatsz karácsonyra. A hozzá tartozó recept sefógítségével a megajándékozott pár perc alatt finom süteményt tud sütni belőle.

A receptet itt találod (kattints a következő sorra vagy a képre!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/instant-muffin

 

network.hu

 

A süteményporból készült muffin:

 

network.hu

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

László Károlyné üzente 7 éve

Szeretem az egyszerűen elkészíthető sütiket. Ki fogom próbálni,köszi.

 

network.hu

 

Ha Ön nem görög isten, akkor is ihatja italukat.
A narancslét összekeverjük a citromlével és a mézzel. A mandaringerezdeket és a karikára vágott banánt poharakba tesszük, leöntjük a mézes-citrusos keverékkel, és a tetejét meghintjük a kókuszreszelékkel.

Hozzávalók
1 dl narancslé
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál méz
5 db mandarin
2 db banán
2 evőkanál kókuszreszelék

Innen van a recept: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/gyumolcsambrozia/Gyümölcsambrózia

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 7 éve

ez nagyon izgalmasan hangzik.

Tovább 

A grog egy ugyanolyan forró, téli melegítő ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja.

 

Hozzávalók (11 adagra)

5050 g méz
11 rúd egész fahéj
44 szem szegfűszeg
22 szem szegfűbors
11 evőkanál narancslé
22 evőkanál 80 %-os rum
11 szelet narancs
forró víz a felöntéshez

 

Elkészítés

 

1. Hőálló pohárba tesszük a mézet, szegfűszeget, szegfűborsot.

 

2. A pohárba tesszük a narancsszeletet, a narancslevet, és a rumot is.

 

3. A pohárba teszünk egy egész rúd fahéjat, végül az egészet felöntjük forrásban lévő vízzel.

Tovább 

network.hu


Csípni fogják - csalánt a családnak!
Az olajat fokozatosan adagolva, a pestó hozzávalóit egy robotgépben összedolgozzuk, míg kenhető állagú krémet nem kapunk.
A kenyérszeleteket vajban megpirítjuk, egyik felüket megkenjük a pestóval, majd megszórjuk egy kis sóval és végül a parmezánnal.
 
Hozzávalók
6 szelet baguette
0.5 evőkanál vaj

4 evőkanál reszelt parmezán

Hozzávalók a szószhoz, pestóhoz: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/piritos_kenyer_csalanos-dios_pestoval/

Utolsó hozzászólás

Szutorné Farkas Erika üzente 7 éve

ez jól hangzik, köszi a receptet, kipróbálom
de hol találok most friss csalánt?

Tovább 

 Káposztás gombás leves

7 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Dear All,I'm happy to be a member of the club. I pcherasud my X100 last November and had 1 year warranty on it. This sticky aperture blade issue just arouse one month after the warranty expired I wrote to Fujifilm and I'm curious if they will repair it under warranty or not. If not then this will be my most expensive camera. I hope the best.Best regardsIstvan(Hungary)

Utolsó hozzászólás

Én gomba helyett apró darabokra vágott sertéshúst és sertésvelőt teszek bele,a családom nagyon szereti!(a sertésvelőt a legvégén teszem bele,mert annak kevés idő kell a főzéshez)próbáljátok ki,nagyon finom!

 MÁKOS SÜTI

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

  Mákos süti:

Gyorsan elkészíthető, kevert mákos sütemény recept:

1 pohár joghurt
1 pohár liszt
1 pohár darált mák
2-3 tojás
1 csomag sütőpor
Fél vagy 1 pohár olaj
Pici só
Fél pohár cukor


Fenti anyagokat botmixerrel összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett, előmelegített tepsibe öntjük, és addig sütjük, ameddig a beleszúrt, hegyes villán nincs tészta.
Nagyon finom és gyorsan elkészül.
Fenti sütit lehet variálni.

Utolsó hozzászólás

Háló Lénárdné üzente 7 éve

Én is megsütöttem, sec-pec-nek neveztem el, mert valóban gyorsan elkészithető és isteni finom !! Köszönöm szépen a receptet!!! :)
Mindenkinek áldott, békés, szép karácsonyt kivánok: Ica

Tovább 

Kedves barátom örömmel értesítelek hogy megalakítottam a festészeti csoportomat, ahol kis ráfordítással a saját videóleckéimet nézegetheted. Ezekben a leckékben, aki szeretné, az meg tud tanulni festeni, és ha a leckéimet követi, lefesthet a segítségemmel egy olajfestményt, az elejétől a végéig. Kedves barátom ha szereted a festészetet vagy nézegetni szeretnéd a videó leckéket, akkor írjál nekem hogy küldjek meghívót. Szeretettel Gászpor Vince festőművész.

Sok fajta tiramisu receptet lehet találni a neten, íme néhány, amelyet kipróbáltam és nagyon finom. A receptek leírása a http://receptek-liza.blogspot.com/ című blogomban vagy a képre kattintva érhető el.

 

 

 

network.hu

 

 

 

Egy nagyon egyszerű, gyors recept, amit itt találsz meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/fagylaltok_-kremek/gyors-madartej

 

network.hu

network.hu

 

Hozzávalók
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1.5 dl langyos víz
2.5 dl olaj
37.5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
További keverés közben kanalanként hozzátesszük a vizet és az olajat. Szintén kanalanként és állandó keverés közben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Fakanállal, óvatos mozdulatokkal, két adagban a masszához keverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

ötletes

Tovább 

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét és félretesszük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.

network.hu

A kekszeket belemártjuk a vermutba (úgy, hogy kellőképp átitatódjanak vele, de ne ázzanak szét), majd a felét egy tál aljába helyezzük, és rákanalazzuk a krém felét. Rárétegezzük a maradék beáztatott kekszet és a mascarponét, majd tálaláskor megszórjuk kekszdarabokkal.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 7 éve

Egy nyers tojás nélküli "hamis tiramisu":
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sutemenyek-sutes-nelkul/tiramisu

Tovább 

 

Egy nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom desszert, aminek a receptjét itt találod (kattints a következő sorra vagy a képre!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/almas-morzsa-apple-crumble

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kösz a jó recepteket csak igy tovább sok sikert

Elég volt az örökös sült húsból hasábburgonyával? Lehet másként is! A szarvashús gyömbéres pácot kap, és sötétszínű, édes-savanyú rizsboros mártásban sül puhára. A hasábok édesburgonyából készülnek.

network.hu



Hozzávalók

1 db 5 cm-es friss gyömbérgyökér
1 kiskanál tengeri só
4 szelet szarvashús
60 dkg édesburgonya olaj a kisütéshez
2 és fél evőkanál szaké (rizsbor)
2 és fél evőkanál mirin (édes rizsbor) vagy édes sherry
2 evőkanál sötét szójaszósz

 

A recept leírása, és tápértéke ide kattintva olvasható: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/pacolt_szarvassult/

Tovább 

 Toni

7 éve | [Törölt felhasználó] | 15 hozzászólás

This has made my day. I wish all potingss were this good.

Utolsó hozzászólás

Kovács Mihályné Etelka üzente 7 éve

Már elkészítettem ! Nagyon finom ! Ajánlom mindenkinek , hogy próbálja ki !

 Citromos petrezselymes csírkemell

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

1 ek. olívaolaj
4 csirkemellfilé, hosszában elfelezve
frissen őrölt fekete bors
1,5 ek. olívaolaj
2 ek. kapribogyó
1 tk. szárított chili
1 ek. reszelt citromhéj
2 fokhagymagerezd, átnyomva
2 ek. citromlé
2 ek. felaprított petrzselyem

Az olajat egy serpenyőben közepes hőfokozaton felhevítjük. A húst borsozzuk, majd mindkét oldalát - kb. 5 perc összesen - átsütjük. Az olívaolajat, a kapribogyót, az apróra vágott chilit, a citromhéjat és a fokhagymát a csirkéhez adjuk, további egy percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Jaj, nagyon szép! A kis lányom is szereti az ilyen szemrevételezve szép dolgokat! Andi

Tovább 

E gazdag tápértékű levesnek a currypor és a gyömbér erőteljes, indiai zamatot ad. Amellett, hogy nyugtató hatású, jelentős mennyiségű béta-karotint, káliumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaz.

 

network.hu


Hozzávalók

2 kiskanál olívaolaj
1 nagy apróra vágott vöröshagyma
4 piros alma
6 csésze meghámozott és vékonyra szeletelt sonkatök
1 nagy sütni való, meghámozott és vékonyra szeletelt burgonya
2 kiskanál currypor
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál só
0.5 kiskanál fahéj
1 csésze sovány (1 5%-os zsírtartalmú) tej
0.25 csésze pirított durvára vágott kesudió

 

A recept leírása és további tippek, kalória adatok ITT: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/fuszeres_sutotok-kremleves/

Tovább 

A hatlapos krémesnek, hatlapos szeletnek sokféle receptje van. Különböző tésztákból sütik a szalalkálistól a sütőporosig, és többféle krémmel töltik a karamellástól a csokoládésig.

 

Az egyik receptvariációt megtalálod, ha a következő sorra vagy a képre kattintasz:

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/karamellas-hatlapos

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Zsálya Lilly üzente 7 éve

Istenien néz ki ez a süti, a csokis után ezt is megsütöm. Köszönöm a figyelmességed! Üdv: Lilly

Hozzávalók:bármilyen szálkamentes hal,brokkoli,sajtszósz/Knorr/,tej,tejszin,fűszerek,

                     margarin,só.

A halat beáztatom legalább 2 órára,a  tejbe,sót,fokhagymát,ételizesítőt  rakok,hűtő.

Közben a brokkolit megfőzöm bazsalikomos sós vizben/ételizsítőt is lehet bele tenni.

Kivajazott sütőedénybe a borkkolit szeletelve belehelyezem.Leöntöm a sajtszószos

keverék felével.Sajtszósz készithető tejjel,tejszinnel.Nálunk tejszínnel a sláger.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 7 éve

Mi nagyon szeretjük a halat és így még nem készítettem el sohasem ezért ki próbálom.Köszönöm a receptet.

Tovább 

  • 4 kiskanál napraforgóolaj

  • 2.5 dl félzsíros tej

  • 2 db tojás felverve

  • 12 dkg sima liszt

  • 1.5 dkg frissen reszelt parmezán sajt, néhány szál petrezselyemzöld a díszítéshez

A sajtos-brokkolis töltelékhez

  • só és fekete bors

  • 1 db vöröshagyma összevágva

  • 1 gerezd fokhagyma összevágva

  • 40 dkg konzerv darabolt paradicsom

  • 2 evőkanál friss petrezselyemzöld összevágva

  • 1 csipet cukor

  • 25 dkg brokkoli apró rózsákra szedve

  • 15 dkg camembert sajt kockákra vágva

  • 4 evőkanál sovány tehéntúró

 

A gazdagon megtöltött vékony palacsintákat ízletes főfogásként is kínálhatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszi,ez igazi különlegesség!
Érdekes,kipróbálom.

Tovább 

 Szezámmagos csirke salátaágyon

7 éve | [Törölt felhasználó] | 14 hozzászólás


Szezámmagos csirke salátaágyon

 


Hozzávalók

4 személy részére

4 csirkemell
só, bors
1/2 dl fehérbor
4-5 ek. szezámmag
olaj a sütéshez

Saláta:
8 koktélparadicsom, megmosva, kettévágva
salátalevelek (ízlés szerint), kis darabokra csipegetve
1-1 sárgarépa és zeller vékony csíkokra szelve

Szósz:
2 tojássárga
120 ml napraforgó étolaj
2 gerezd fokhagyma, paszírozva
1 kisebb hagyma, felaprítva
40 g Dijoni mustár
2-3 ek.

Utolsó hozzászólás

Partlné Lászlóné üzente 7 éve

Ettől aztán beindult az ízlelő bimbóm
nagyon finom lehet

Tovább 

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként tepsinagyságúra kinyújtjuk és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat is.

A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg. A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk, s azzal még jól elkeverjük.

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 7 éve

a dobos tortát én is szeretem és csináltam is csak nekem nem igazán sikerült a teteje,

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Paszti Toth Judit 8 órája új blogbejegyzést írt: Fagyos végtagok

Vass Lászlóné 1 napja új képet töltött fel:

Retegesturos_pogacsa_2019949_6028_s

Vass Lászlóné 4 napja új képet töltött fel:

Hazi_kremes_2019538_7590_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_kremleves_2018635_6193_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

2016_szilveszteri_hidegtal_2018505_7004_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Gyumolcskehely_2017491_6057_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Beigli__szeletek_2017456_7578_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Puncsos_szelet_2017229_1248_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Dios_es_makos_beigli_annatol_2017139_6991_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Hólabda képhez:

Holabda_2016858_6558_s

.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu