Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
4 kiskanál napraforgóolaj
2.5 dl félzsíros tej
2 db tojás felverve
12 dkg sima liszt
1.5 dkg frissen reszelt parmezán sajt, néhány szál petrezselyemzöld a díszítéshez
A sajtos-brokkolis töltelékhez
só és fekete bors
1 db vöröshagyma összevágva
1 gerezd fokhagyma összevágva
40 dkg konzerv darabolt paradicsom
2 evőkanál friss petrezselyemzöld összevágva
1 csipet cukor
25 dkg brokkoli apró rózsákra szedve
15 dkg camembert sajt kockákra vágva
4 evőkanál sovány tehéntúró
A gazdagon megtöltött vékony palacsintákat ízletes főfogásként is kínálhatjuk. Az étel előnye, hogy a tésztát, a tölteléket és a tetejére locsolt paradicsommártást is előre elkészíthetjük. Ropogós magvas kenyérrel vagy főtt újburgonyával tálaljuk, hogy a kellő szénhidráttartalom is meglegyen.
Először elkészítjük a palacsintákat. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást egy csipetnyi sóval együtt, majd fokozatosan a tejet is belekeverjük.
Egy kis olajjal kikenünk egy 18 cm átmérőjű teflonbevonatú serpenyőt, és felforrósítjuk. Beleöntjük a híg palacsintatészta nyolcadrészét, majd a serpenyőt kissé megbillentve szétfolyatjuk benne. 45 másodpercig sütjük az egyik oldalát, azután spatulával megemeljük a széleit, és óvatosan megfordítjuk. Fél percig sütjük a másik oldalát is, majd egy tányérra csúsztatjuk.
Hét további palacsintát sütünk, közben szükség szerint pótoljuk az olajat. Az elkészült palacsintákat egy tányéron egymásra halmozzuk, közéjük pedig zsírpapírt teszünk.
A paradicsommártáshoz a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot a levével együtt egy lábasba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, és ízlés szerint sót meg borsot. Időnként megkeverve 10-15 perc alatt alacsony hőfokon besűrítjük.
Eközben elkészítjük a tölteléket. A brokkolirózsákat forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. Egy tálba borítjuk, hozzáadjuk a felkockázott camembert sajtot és a túrót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az egészet óvatosan összeforgatjuk.
Amikor a paradicsommártás elkészült, levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük, esetleg 1-2 percnyi állás után konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe öntjük, és összeturmixoljuk. Az összevágott petrezselyemzöldet is beletesszük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A tölteléket egyenletesen elosztva a palacsintákra kanalazzuk, felgöngyöljük, és egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk őket. Leöntjük a paradicsommártással, s megszórjuk őket a reszelt parmezán sajttal. 25 perc alatt aranysárgára sütjük a palacsintákat, miközben a töltelék is jól átsül. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
További részletek, tippek és kalória táblázat:
http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/sajtos-brokkolis_palacsinta/
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sajtos csiga
Bögrés-almás amerikai palacsinta
Kocsonya
Toszkán sült polenta