Recept: Sajtos-brokkolis palacsinta

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

  • 4 kiskanál napraforgóolaj

  • 2.5 dl félzsíros tej

  • 2 db tojás felverve

  • 12 dkg sima liszt

  • 1.5 dkg frissen reszelt parmezán sajt, néhány szál petrezselyemzöld a díszítéshez

A sajtos-brokkolis töltelékhez

  • só és fekete bors

  • 1 db vöröshagyma összevágva

  • 1 gerezd fokhagyma összevágva

  • 40 dkg konzerv darabolt paradicsom

  • 2 evőkanál friss petrezselyemzöld összevágva

  • 1 csipet cukor

  • 25 dkg brokkoli apró rózsákra szedve

  • 15 dkg camembert sajt kockákra vágva

  • 4 evőkanál sovány tehéntúró

 

A gazdagon megtöltött vékony palacsintákat ízletes főfogásként is kínálhatjuk. Az étel előnye, hogy a tésztát, a tölteléket és a tetejére locsolt paradicsommártást is előre elkészíthetjük. Ropogós magvas kenyérrel vagy főtt újburgonyával tálaljuk, hogy a kellő szénhidráttartalom is meglegyen.


Először elkészítjük a palacsintákat. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást egy csipetnyi sóval együtt, majd fokozatosan a tejet is belekeverjük.

 

network.hu

Egy kis olajjal kikenünk egy 18 cm átmérőjű teflonbevonatú serpenyőt, és felforrósítjuk. Beleöntjük a híg palacsintatészta nyolcadrészét, majd a serpenyőt kissé megbillentve szétfolyatjuk benne. 45 másodpercig sütjük az egyik oldalát, azután spatulával megemeljük a széleit, és óvatosan megfordítjuk. Fél percig sütjük a másik oldalát is, majd egy tányérra csúsztatjuk.


Hét további palacsintát sütünk, közben szükség szerint pótoljuk az olajat. Az elkészült palacsintákat egy tányéron egymásra halmozzuk, közéjük pedig zsírpapírt teszünk.
A paradicsommártáshoz a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot a levével együtt egy lábasba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, és ízlés szerint sót meg borsot. Időnként megkeverve 10-15 perc alatt alacsony hőfokon besűrítjük.


Eközben elkészítjük a tölteléket. A brokkolirózsákat forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. Egy tálba borítjuk, hozzáadjuk a felkockázott camembert sajtot és a túrót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az egészet óvatosan összeforgatjuk.


Amikor a paradicsommártás elkészült, levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük, esetleg 1-2 percnyi állás után konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe öntjük, és összeturmixoljuk. Az összevágott petrezselyemzöldet is beletesszük.


A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A tölteléket egyenletesen elosztva a palacsintákra kanalazzuk, felgöngyöljük, és egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk őket. Leöntjük a paradicsommártással, s megszórjuk őket a reszelt parmezán sajttal. 25 perc alatt aranysárgára sütjük a palacsintákat, miközben a töltelék is jól átsül. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

 

További részletek, tippek és kalória táblázat:
http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/sajtos-brokkolis_palacsinta/

Címkék: brokkoli palacsinta recept receptek sajt

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszi,ez igazi különlegesség!
Érdekes,kipróbálom.

Válasz

Varga Henriett üzente 14 éve

Fincsi lehet ,még ma kipróbálom!

Válasz

Pné Kovács Mária üzente 14 éve

Bíztosan nagyon finom, kifogom próbálni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu