Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítési idő:60-120 perc
Nehézség: közepes
Adag: 6 személyre
Kalória: 1-250 kcal
Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin
25 dkg finomliszt
2 mokkáskanál só
fél csomag sütőpor
1 deci tej
15 dkg reszelt trappista
1 mokkáskanál pirospaprika
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
Elkészítés módja
1. A tésztát mindig a sütés előtti este kell összeállítani.
Ehhez a margarin felét a liszttel elmorzsoljuk, a fele sóval és a
sütőporral összeforgatjuk, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle. Annyi
időre tesszük hűtőbe, amíg kikeverjük a tölteléket.
2. Ehhez a maradék szobameleg margarint a reszelt sajttal, 1 mokkáskanál
sóval meg a pirospaprikával sima krémmé keverjük. A tésztát három,
egyenként kb. 16 dekás részre vágjuk. Enyhén meglisztezett gyúrólapon az
egyiket 30x20 centis vékony, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk. A
sajtos krém egyharmadával egyenletesen megkenjük. Szorosan
fölgöngyöljük, és alufóliába csomagolva másnapig hűtőszekrényben
pihentetjük. Ugyanígy még két tekercset készítünk.
3. Sütés előtt a tésztát a fóliából kicsomagoljuk, éles késsel 3-4
milliméter vastagon fölszeleteljük. A tepsit kikenjük, a csigákat
ráfektetjük. Előmelegített, a közepesnél forróbb sütőben (200 °C;
légkeveréses sütőben 180 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Hamar
sül, figyelni kell rá!
Recepthez fűződő történet, jótanács
A nyers, föltekert tésztát mélyhűtőben hónapokig is eltarthatjuk. Sütés előtt rövid ideig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, csak ezután szeleteljük és sütjük.
Forrás: https://mesterszakacs.eu
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sajtos-brokkolis palacsinta
SAJTOS KALÁSZ KENYÉR
Diós-parmezános keksz
Mozzarellával töltött sült rizsgolyó