Recept: dobostorta

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként tepsinagyságúra kinyújtjuk és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat is.

A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg. A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk, s azzal még jól elkeverjük.

Tetejét 15 dkg cukorból pirított, olajos tányérra öntött kemény cukorlappal vonjuk be. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk és a szeleteket akkor jelöljük késsel a cukorlapon, mikor még nem merevedett meg.

Címkék: saját

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Boros Andrea üzente 14 éve

a dobos tortát én is szeretem és csináltam is csak nekem nem igazán sikerült a teteje,

Válasz

Bajza István üzente 14 éve

Szuper jó ,minden nap meg tudnám enni köszike!!!

Válasz

Kovács sándorné Icus üzente 14 éve

Sziasztok!
Én is mindig linzertésztából sütöm az itt leirtak alapján,csak én 60 dkg lisztből készitem,és a tetejét véknyan lekenem pici margarinnal,és kakaóport szitálok rá,igy szépen megmarad rajta nem hullik le!

Válasz

SZIA MARGIT REMÉLEM LÁTSZIK KITETEM MÉG EGYSZER A RECEPTET BOCSIKA MINDEKITÖL DE HA MÉG SEM AKOR KÜLDÖM NEKEDIS

Válasz

Hozzávalók: SZIA KÜLDÖM A DOBOSTORTA RECEPTJÉT
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 egész tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
fél csomag sütőpor Krém:
3/4 liter tej
35 dkg cukor
10 dkg liszt
3 kávéskanál kakaó
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként tepsinagyságúra kinyújtjuk és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat is.

A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg. A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk, s azzal még jól elkeverjük.

Tetejét 15 dkg cukorból pirított, olajos tányérra öntött kemény cukorlappal vonjuk be. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk és a szeleteket akkor jelöljük késsel a cukorlapon, mikor még nem merevedett meg.
BOCSI A HOZZÁVALOK LE MARADTAK SZIA

Válasz

Feherne Oläh Kati üzente 14 éve

Kösz. a Rp.-t kiprobälom mert nagyon szeretem. Üdv: Kati

Válasz

Titka Margit üzente 14 éve

A kislányom kedvence a dobostorta. Szívesen megpróbálkoznék az elkészítésével, mert egyszerűnek tűnik. Éppen ezért a mennyiségek pontos megjelölése fontos lenne.
Köszönöm

Válasz

varga tünde üzente 14 éve

egyszerű a recept csk kár hogy nincs megadva a mennyiség pontosan.

Válasz

Farkas Erika üzente 14 éve

Szép napot mindenkinek!Én a hozzávalók pontos mennyiségét hiányolom!

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Meglepő recept, de biztosan finom.
Soha nem hallottam még, hogy linzertésztából is szoktak Dobos tortát sütni.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk, Gyöngyi!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu