Recept: Kakaós linzer

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25037 fő
  • Képek - 8696 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1194 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kakaós linzer

8 éve | [Törölt felhasználó] | 13 hozzászólás

Kakaós linzer

Hozzávalók:50 dkg liszt

                   1 csg. sütőpor

                  30 dkg zsír vagy vaj

                  20 dkg porcukor

                    8 dkg kakaópor

                    2 tojássárgája

                    1 csg vaníliás cukor

                     baracklekvár

 

Elkészítése:

A lisztet a zsírral vagy vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,a kakaót és a vaníliás cukrot,egy csipet sóval összedolgozzuk.

A tészta egyharmadát meghagyjuk rácsnak,a többit egy tepsibe nyomkodjuk.

Megkenjük baracklekvárral és a magmaradt tésztával berácsozva forró sütőben megsütjük.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral és hosszúkás szeletekre vágjuk.

Címkék: baracklekvár finom gyors kakaó linzer

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Grebenár Károlyné üzente 8 éve

Köszi a képet, tényleg guszta! Megpróbálom majd ezt is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Köszönöm kedves Elvira a hozzászólásod.
Örülök,hogy Neked is sikerült ez az egyszerű süti és ízlett is.
Üdvözöllek:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Szia ez a suti super, gyors, egyszeru es finom! En kezdo vagyok a suttik kesziteseben, ez a negyedik sutim amit sutottem.
En minden alapanyagot a lekvaron kivul egy talba tettem, majd elkezdtem gyurni. Egy lagyabb tesztat kaptam, amibol keszitettem a sutit. Az 1/3 -bol amibol a racsot keszitettem, kimaradt egy kicsi, mert vekonyra sodortam es nagymeretu racsokat tettem ra. Szoval a maradekbol sziveket szaggattam es kulon kisutottem, es igy lekvar nelkul is nagyon izletes lett.
Szoval ezer koszonet kedves Edit. Es varom tovabbi receptjeidet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Tisztelt Uram!
Jobban olvasva a hozzászólásod,mivel Te csak egy halom "port"kaptál,akkor úgy gondolom,hogy a zsiradékot nem tetted hozzá.
További szép estét,jó pihenést kívánok:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Tessék szíves lenni a kép alá másolni a receptet talán a gyengébbek kedvéért!
Néha a kevesebb több, mond ez valamit?
Lehet törölni!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Most töltöttem fel a képet a galériámba.

Válasz

Grebenár Károlyné üzente 8 éve

Igaz, hogy sütöttem már rácsos linzert, de nem kakaósat. Amúgy biztos finom lehet, megpróbálom így is.

Válasz

Grebenár Károlyné üzente 8 éve

Jó lenne, ha kép is lenne róla!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Tisztelt Uram!
Világosan meg van fogalmazva,hogy a tészta hozzávalóit a lekvár kivételével összedolgozzuk, ez még a GYENGÉBBEKNEK is azt jelenti, hogy MINDEN HOZZÁVALÓT (ismétlem a GYENGÉBBEK kedvéért: a lekvár kivételével) összedolgozunk.
A rácsok ugyanolyan barnák, mint a tészta.
Amennyiben a recept szerint adagolta volna a hozzávalókat, akkor puha, rugalmas, nyújtható tésztát kellett volna kapnia. Tej nem kellett hozzá!
A recept Pelle Józsefné: Minerva Nagy Szakácskönyvéből való, ami nem említ sem sütési hőfokot, sem időt és én sem rendelkezek villanysütővel. Nehezen lehetne találni ennél egyszerűbb süteményt, igazán sajnálom, hogy problémát okozott Önnek.
Itt és galériámban megtekintheti az elkészült süteményt, mivel ma megsütöttem. :)
Tisztelettel: Vass Lászlóné Edit

Válasz

Lencse Gyula üzente 8 éve

Tisztelt hölgy egy tapasztalt tudja hogy kell össze állítani a tésztát.Én mint férfi a hatodik x után, sajnos ! az első linzeremet készítettem el. Egy két dolgot nem tudtam olvasni a receptből.A leírt hozzávalókat össze morzsolva és hozzá téve egy halom port kaptam, Majd tejet kellett hozzá adnom hogy össze álljon tésztaként.Azt is hiányoltam hogy az egyharmad tésztát a kakaó hozzá adása előtt tegyem félre hogy a rácsozat el üssön a kakaós tésztától. Majd a sütési hőfokot és az időt is hiányoltam. Lehet hogy ez a sütésben tapasztalt személyeknek lett közzé téve? Tisztelettel Gyula.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu