Recept: Kölessel töltött sült csirke

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8748 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • leveszöldség (sárgarépa, hagymák, fehérrépa, zeller, karalábé, stb.)
  • 2 hosszú zellerszár felaprítva
  • bors
  • 1 csokor zsálya
  • 1 hosszabb ág rozmaring
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 csokor snidling
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl félszáraz vagy félédes fehérbor
  • 1 bögre (2,5 dl) köles
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl


Elkészítés:

Az egész csirkét húslevesben előfőzöm, ahogyan szoktam, mindent úgy csinálok, mintha húslevest főznék, csak úgy 45 perc után a csirkét óvatosan kiveszem belőle. Megeshet, hogy a bőre kicsit felszakad – de cserébe sokkal ízesebb lesz, mintha nem főtt volna előtte a leveszöldségek között. Egy jénai tálon pihentetem, míg egy picit kihűl – csak annyira, hogy hozzá tudjak nyúlni kézzel.

Közben megfőzöm a kölest is: 1 bögre kölesre 2 bögre hideg vizet kell számolni. Semmi előpirítás, egyszerűen csak mindent beleönteni egy lábasba, sózni, 1 csokor összevágott snidlinget szórni bele, és közepes lángon elfőzni a levét, majd levenni a tűzről, s fedő alatt hagyni pihenni, amíg szükségünk nem lesz rá. A petrezselyem felét és a felaprított zellert ekkor keverem bele. Ez így már fogyasztható is, de én most tölteléknek használtam.

Mikor kissé kihűlt, hozzákeverek 2 evőkanál tejfölt és néhány felaprított zsályalevelet. Megkóstolom, sózom, borsozom, majd hozzáteszem a nyers tojásokat, és alaposan összekeverem. A csirke eddigre ki is hűl, amennyire kell. A belsejét kissé bedörzsölöm sóval, a külsejét is, csak azt egy kicsit jobban. A köles egy részét a csirke belsejébe tömködöm, ami megmarad, abból kis gombócokat formázok, és a hús mellé rakom. Végül a megmaradt zöldfűszereket belekeverem a tejszínbe, és leöntöm vele a madarat.

Óvatosan letakarom alufóliával, majd 200 fokos sütőbe tolom még 45 percre. Ekkor leveszem a fóliát, aláöntöm a bort, és még 15-20 percig sütöm.

 

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/

Címkék: csirke köles töltött csirke

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu