Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az egész csirkét húslevesben előfőzöm,
ahogyan szoktam, mindent úgy csinálok, mintha húslevest főznék, csak úgy
45 perc után a csirkét óvatosan kiveszem belőle. Megeshet, hogy a bőre
kicsit felszakad – de cserébe sokkal ízesebb lesz, mintha nem főtt
volna előtte a leveszöldségek között. Egy jénai tálon pihentetem, míg
egy picit kihűl – csak annyira, hogy hozzá tudjak nyúlni kézzel.
Közben megfőzöm a kölest is: 1 bögre kölesre 2 bögre hideg vizet kell
számolni. Semmi előpirítás, egyszerűen csak mindent beleönteni egy
lábasba, sózni, 1 csokor összevágott snidlinget szórni bele, és közepes
lángon elfőzni a levét, majd levenni a tűzről, s fedő alatt hagyni
pihenni, amíg szükségünk nem lesz rá. A petrezselyem felét és a
felaprított zellert ekkor keverem bele. Ez így már fogyasztható is, de
én most tölteléknek használtam.
Mikor kissé kihűlt, hozzákeverek 2 evőkanál tejfölt és néhány
felaprított zsályalevelet. Megkóstolom, sózom, borsozom, majd
hozzáteszem a nyers tojásokat, és alaposan összekeverem. A csirke
eddigre ki is hűl, amennyire kell. A belsejét kissé bedörzsölöm sóval, a
külsejét is, csak azt egy kicsit jobban. A köles egy részét a csirke
belsejébe tömködöm, ami megmarad, abból kis gombócokat formázok, és a
hús mellé rakom. Végül a megmaradt zöldfűszereket belekeverem a
tejszínbe, és leöntöm vele a madarat.
Óvatosan letakarom alufóliával, majd 200 fokos sütőbe tolom még 45
percre. Ekkor leveszem a fóliát, aláöntöm a bort, és még 15-20 percig
sütöm.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A legjobb ételek vérszegénység ellen
Legyen az ünnepi menü része a baconbe göngyölt sült csirke
Egyszerű kólás csirke
Parmezános olasz rakott csirke