Recept: Szüreti kalács

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Kecelen ezt a kalácsot eszik szüretkor a szőlőben. Édesen is készíthető, akkor a töltelékbe só helyett cukrot keverjünk.

 

 

hozzávalók / 6 adag
Tésztához
  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet 
  • 10 dkg sertészsír (vagy más zsiradék)
Kenéshez
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál 
  • 1 dkg sertészsír (olvasztva)
elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt. A kézmeleg tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (felhabosodni), 5-10 percig.
  2. A liszthez adjuk a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zsírt, majd hozzáöntjük az élesztős tejet is.
  3. Robotgépben a dagasztókarral vagy fakanállal kézzel jól kikeverjük, dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától, majd kevés liszttel megszórva félretesszük kelni.
  4. Nagyjából 1 óra alatt hagyjuk a duplájára dagadni.
  5. Kikaparjuk a tálból, és lisztezett felületen kicsit kinyomkodjuk belőle a levegőt, nagyjából téglalapra formázzuk, majd a paprika, olvasztott zsír és a kávéskanál só keverékével megkenjük, és feltekerjük.
  6. Tepsire tesszük, ott is hagyjuk kelni kb. fél órát, majd kb. 45-60 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

Forrás: http://www.nosalty.hu/

Címkék: kalács szüret

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu