Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elsőre pillantásra kalácsnak gondolnánk, ám ez itt egy csodás francia briós, mely tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel, házi baracklekvárral, esetleg egy kis sós vajjal. Pofonegyszerű az elkészítése, próbáljátok ki!
Hozzávalók
• 250 g búzaliszt (BL 55 finomliszt)
• egy csipet só
• 100 g kockára vágott vaj
• 3 evőkanál porcukor
• 7 g szárított élesztő
• 3 tojás
• 1 felvert tojássárgája
1. A lisztet és a sót keverjük össze a vajjal a tálban, míg morzsás
állagot nem kapunk.
2. Keverjük hozzá a porcukrot és az élesztőt.
3. Adjunk hozzá három tojást, és jól dolgozzuk össze.
4. Takarjuk le a tálat, és hagyjuk a tésztát pihenni 20 percig.
Közben kenjük ki a formát vajjal.
5. Helyezzük a tésztát belisztezett felületre, és pár perc alatt
jól gyúrjuk össze.
6. Tegyük a tésztát a formába, és egyengessük el a tetejét. Takarjuk
le zsiradékkal megkent fóliadarabbal, és tegyük meleg helyre2 órára, míg kétszeresére nem kel.
7. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
8. A tészta tetejét kenjük meg a felvert tojássárgájával, és 20-25 perc
alatt süssük a brióst szép pirosra. Kopogtassuk meg a tetejét – akkor
sült át, ha olyan hangot ad, mintha üreges lenne. Fém hűtőrácson
hagyjuk kihűlni.
Forrás: https://www.facebook.com/sutemenydiszites
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Szüreti kalács
Cseresznyés focaccia
FOSZLÓS KALÁCS
Kelt tésztás receptverseny - főnyeremény egy wellness hétvége