Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Azzal nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy se az általunk ismert francia krémesnek, se a francia salátának semmi köze sincs a fanciákhoz. Ettől függetlenül én gyerekkoromban kifejezetten szerettem a francia krémest, főleg a karamelles fedőlapját (tényleg azt miért nem árulnak külön??? - piaci rés!), de pl az alján a szétázott, elvághatatlan tészta réteget mindig ott hagytam. A krém meg általában olyan gumis a zselatintól, hogy a kocka álljon, mint a "tudjuk mi a tudjuk hol", hogy a fogyasztása közepesen nagy élmény (legalábbis nekem, legalábbis mostanra).
Ezzel szemben a millefeuille ropogós tésztalapokból (ha nem is ezernyiből, mint a szó jelentése mutatja) és lágy vaníliakrémből áll, amit fel lehet turbózni bármilyen gyümölccsel. Eperrel, málnával, áfonyával, minek van épp szezonja. Amellett, hogy szerintem gyönyörű, nem is nagy ördöngősség elkészíteni. Igazi villantós desszert, randikajának vagy vendégségre tökéletes!
Hozzávalók: (5-6 főre)
a krémhez:
A vanília krémhez a tojássárgákat a cukor felével és egy csipet sóval vejük habosra, közben a tejet a cukor másik felével és a vanília kikapart magjaival melegítsük forráspontig. A tojásos cukorhoz szitáljuk a liszteket, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett, apránként hozzászűrjük a vaníliás cukros tejet. Majd az egészet visszaöntjük az edénybe és kézi habverővel folyamatosan keverve pár perc alatt besűrítjük.
Ne ijedjetek meg ha csomósnak tűnik, jól kikeverhető. Ha felforrt 1-2 perc és kész is. A tűzről levéve keverjük hozzá a vajat, majd öntsük egy tiszta edénybe. Folpack-kal lefedve (közvetlenül a felületére, hogy ne bőrösödjön meg) hagyjuk hűlni.
A leveles tésztát azonos méretű téglalapokra vágjuk, egy adaghoz 3 lapra van szükség, szóval attól függően kell kimérni a lapokat, hogy hány személyre készítjük. Én 16 felé vágtam és így 5 adag lett belőle, meg egy bónusz lap.
A kivágott lapokat sütőpapírral borított tepsire tesszük, villával megszurkáljuk és egy szita segítségével vékony rétegben megszórjuk porcukorral, majd beborítjuk még egy sütőpíparral és egy azonos méretű tepsivel lenyomatjuk, hogy sülés közben ne púposodjon fel. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sülnek. Érdemes közben azért ellenőrizni, nehogy megégjenek.
AZ összeállításhoz a kihűlt vaníliakrémet óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel, majd nyomózsák segítségével az alsó lapokra nyomunk a krémből, ráültetjük az áfonya szemeket, majd jöhet rájuk a középső lap, és így tovább. A tetejére is nyomhatunk a krémből és porcukorral megszórva, azonnal tálaljuk.
Forrás: http://rozekacsa.blog.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Így készíts fantasztikus amerikai fánkot
Cukor-, tej-, gluténmentes meggyes piskóta
Mindenmentes lángos alaprecept
Íme egy gyors almatorta a hét végére