Recept: 2,5 perces, mikrós zsemle

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A napokban megláttam egyik kedves barátnőm oldalán EZT a receptet. Azóta gondolkodtam azon, hogy nem létezik, hogy ezt a szuper kis valamit ne lehessen megalkotni olyan alapanyagokból, amelyek tényleg minden háztartásban megtalálhatóak. 

Eleve nem tudtam mit kezdeni az útifűmaghéj nevű cucc-cal, életemben nem hallottam róla, de már annyira kíváncsi vagyok rá, hogy egészen biztosan rendelek ilyet. 

Úgyhogy addig tépelődtem, hogy ma sikerült vele beszélnem pár szó erejéig és azt mondta, az útifűmaghéj gyakorlatilag olyasmit visz végbe a liszttel, mint a sima búzalisztben a sikér, így ügyesen módosítottam a recepten, majd elkészült ez a kis csoda:

A hagyományos, két és fél perces, mikróban készíthető zsemle (1 darabhoz)

Hozzávalók:

2 evőkanál finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 darab kisebb tojás

1 csipet só

2,5 evőkanál víz

 

Továbbá: 

1 darab üveg, kompótos tányér

pici olaj, a tányér kiolajozásához

 

Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sütőport és a sót. Bögrében összekavartam a tojást és a vizet, majd hozzáöntöttem a lisztes keverékhez. Villával csomómentesre kavartam.

Kiolajoztam egy üveg, kompótos tányért vékonyan és beöntöttem a masszát. 750 fokon, sima mikrohullám funkcióval kettő és fél perc alatt elkészült a saját, házi zsemle, amely illatos és puha. 

Amire készülj fel:

– enyhe tojás illata van és lesz is

– a héja nem lesz kemény, de legalább puha :) – ez utóbbi nekem, aki utálja a kemény, pattogzó héjú zsemléket, külön öröm

Rácsra, tálra rakd, hagyd kihűlni. Tökéletesen szelhető és már mehet is bele a vaj, a sajt, a szalámi vagy a bármi, amit a zsemlédbe szeretsz. 

 

Forrás: http://bouvet.cafeblog.hu/

 

Címkék: gyors recept zsemle

Kapcsolódó cikkek:

  Reggeli muffin

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu