Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A napokban megláttam egyik kedves barátnőm oldalán EZT a receptet. Azóta gondolkodtam azon, hogy nem létezik, hogy ezt a szuper kis valamit ne lehessen megalkotni olyan alapanyagokból, amelyek tényleg minden háztartásban megtalálhatóak.
Eleve nem tudtam mit kezdeni az útifűmaghéj nevű cucc-cal, életemben nem hallottam róla, de már annyira kíváncsi vagyok rá, hogy egészen biztosan rendelek ilyet.
Úgyhogy addig tépelődtem, hogy ma sikerült vele beszélnem pár szó erejéig és azt mondta, az útifűmaghéj gyakorlatilag olyasmit visz végbe a liszttel, mint a sima búzalisztben a sikér, így ügyesen módosítottam a recepten, majd elkészült ez a kis csoda:
A hagyományos, két és fél perces, mikróban készíthető zsemle (1 darabhoz)
Hozzávalók:
2 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 darab kisebb tojás
1 csipet só
2,5 evőkanál víz
Továbbá:
1 darab üveg, kompótos tányér
pici olaj, a tányér kiolajozásához
Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sütőport és a sót. Bögrében összekavartam a tojást és a vizet, majd hozzáöntöttem a lisztes keverékhez. Villával csomómentesre kavartam.
Kiolajoztam egy üveg, kompótos tányért vékonyan és beöntöttem a masszát. 750 fokon, sima mikrohullám funkcióval kettő és fél perc alatt elkészült a saját, házi zsemle, amely illatos és puha.
Amire készülj fel:
– enyhe tojás illata van és lesz is
– a héja nem lesz kemény, de legalább puha – ez utóbbi nekem, aki utálja a kemény, pattogzó héjú zsemléket, külön öröm
Rácsra, tálra rakd, hagyd kihűlni. Tökéletesen szelhető és már mehet is bele a vaj, a sajt, a szalámi vagy a bármi, amit a zsemlédbe szeretsz.
Forrás: http://bouvet.cafeblog.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Reggeli muffin