Recept: Zölddió fűszeres szirupban

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A zöld dió különleges csemege, kicsit időigényes az elkészítése, de megéri vele bíbelődni, mert a végeredmény roppanós állaga, kesernyésen, citrusosan édeskés, fűszeres íze rengeteg ételnek lehet jó kiegészítője. Szárnyasok májához, vadakhoz, sajtokhoz, zöldségfélékhez, halakhoz, édességekhez remekül illeszthető finomság.

 

Ellenőrzöm a dió érettségi szintjét, ha könnyedén át tudom szúrni egy fogpiszkálóval, akkor még nem alakult ki a csonthéj, remek alapanyag a befőzéshez.

 

Hozzávalók:

500 g zölddió (hámozva)

400 g víz
4 g citromsav

500 g víz
400 g cukor
4 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
fél citrom hámozott héja

Elkészítése:

Lehámozom a zöld diók külső héjrétegét. Mindenképpen kesztyűt használok, mert a magas jódtartalma miatt hetekre megszínezi a bőrt, lemoshatatlan.

Befőttesüvegbe teszem, felöntöm vízzel. Minden nap lecserélem a vizet 12 napon keresztül. Ez idő alatt hűtőszekrényben tartom. 

Eljött az utolsó vízcsere ideje.

Minden diót villával háromszor megszúrok, hogy a szirup könnyedén átjárhassa az egészet.

Egy fazékba öntöm a diókat.

Rászórom a citromsavat, felöntöm a 400 g vízzel, és 15 percig főzöm.

Leszűröm. A citromsavas vizet kiöntöm.

Egy edénybe beleöntöm az 500 g vizet.

A cukrot.

Beleteszem a szegfűszeget és a fahéjat. 

Egy fél kezeletlen citrom lehámozott héját.

Fél citrom levét.

Mindezt a már leforrázott zöld diókkal együtt felfőzöm, és lassan forralom 10 percig, majd egy napra félreteszem.

Másnap megint főzöm a szirupban a diókat 10 percig, és félreteszem. Ezt megismétlem még 3 napon keresztül.

Az elkészült diókat még forrón üvegbe teszem.

Ráöntöm a forró szirupot, amiben főtt.

Lezárom az üveget. Hosszú ideig eláll a polcon. Magas cukortartalma miatt további csíramentesítésre nincs szükség.

 

Forrás: http://citromdiszno.blog.hu/


 

Címkék: befőtt zölddió

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu