Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ebbe a titokzatos kifejezésbe is gyakorta belefuthat az, aki a nívósabb receptkönyveket vagy gasztroblogokat bújja.
De nem kell tőle megijedni: a gratin egyet jelent a csőben sült étellel. Ezt pedig egészen biztosan mindenki elkészítette már valamilyenformában, akár úgy is, hogy nem tudta, hogy ő most épen gratin-t készít...:)
A csőben sült étel valójában tűzálló tálban, sütőben készül, és az az eljárás lényege, hogy az utolsó fázisban többnyire szósszal nyakon öntve, reszelt sajttal megszórva fedő nélkül, grillen sül aranybarnára az étel. Tehát ez sem nagy kunszt. Következzen is gyorsan egy recept, bögrés - kanalas adagolással, a
Csőben sült spenót
hozzávalók:
4 ek margarin
2 fej vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
negyed csésze liszt
negyed teáskanálnyi frissen lereszelt szerecsendió
1 csésze tejföl
2 csésze tej
3 csomag mirelit spenót - nem a krémes, előre elkészített!
2 tojás
1 csésze reszelt parmezán
1 csésze reszelt puhább sajt ízlés szerint
1 ek só
fél tk frissen őrölt bors
A vajat egy serpenyőben megolvasztom, és megpirítom rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd lefedve 5-10 percet párolom.
Azután rádobom a lisztet és a szerecsendiót, kicsit összepirítom, majd ráöntöm a fagyasztott spenótot, és újabb 10-15 percet főzöm.
Majd beleöntöm a tejet, összerottyanásig forralom, majd félrehúzom hűlni és csak azután öntöm rá a tejfölt, nehogy összeugorjon.
Végül belekeverem a két tojást, a passzírozott fokhagymát, sózom, borsozom, és hozzákeverem a puhábbik sajtot. Alaposan összedolgozom, és tűzálló tálba egyengetem, , és előmelegített sütőben 10 percet sütöm, végül megszórom a reszelt parmezánnal és aranybarnára sütöm a művet. És már készen is van a titokzatos gratin!
|
|
Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mi legyen a maradékkal?
Diós-parmezános keksz
Reggeli muffin
Ricottás nokedli