Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kalocsai gombaleves
Hozzávalók
1 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)
1 kisebb vöröshagyma
40 dkg gomba
30 dkg vegyes zöldség
3 evőkanál olaj
só, őrölt fehér bors
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
1 kiskanál pirospaprika
2 dl tejszín
4 főtt fürjtojás
a szárnyasgombóchoz:
30 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
1 zsemle
tej a zsemle áztatásához
1 tojás
só, őrölt bors
fél csokor petrezselyem
Eloször a levesbetétet, vagyis a szárnyasgombócot készítjük el. Ehhez a csirkehúst a tejben áztatott, majd kifacsart zsemlével ledaráljuk. A tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fuszerezzük. A masszából 8 gombócot formálunk, és 5 deci forró húslevesben megfozzük. Az olajon a hagymát s lángon megpároljuk, majd rádobjuk a gombát meg a zöldséget és néhány percig kevergetve pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fuszerezzük. A liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, majd a pirospaprikát is rászórjuk. A maradék levessel fölengedjük, néhány percig forraljuk, azután a többi levest is hozzáadjuk a benne fott gombócokkal együtt. Újra fölforraljuk, végül tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor egy-egy fott fürjtojást teszünk bele.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!