Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A nívósabb receptoldalakon, és a szofisztikált gasztroblogokban egyre-másra tűnnek fel a titkozatosnál titokzatosabb nevű fogások. De ha végigböngésszük a hozzávalókat, és elolvassuk, hogyan készül az étel, rádöbbenünk, hogy egy általunk is jól ismert, sőt gyakran készített "specialitásról" van szó...olyasmi ez, mint az üzletek feliratai.
Az elsőként leleplezett quiche tulajdonképpen a hazánkban is jól ismert lepénynek felel meg. Nincs benne semmi ördöngösség, de jobban hangzik :)
Következzen hát egy egyszerű, de ízében talán mégis különlegesebb recept:
Füstölt lazacos lepény
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 dl víz
egy csipet só
a feltéthez:
4 nagyobb szelet füstölt lazac
4 egész tojás
2 tojás sárgája
2,5 dl tejszín
5 dkg vaj
só, bors, kevés szerecsendió
Először a tésztát készítem el. A lisztet egy öblösebb tálba szitálom, a közepébe lyukat fúrok, beleöntöm a megolvasztott vajat, beleütöm a tojássárgáját, és apránként adagolva a vizet, könnyű tésztát készítek. Az omlós tészta titka, hogy nem szabad "agyongyúrni": csak annyi ideig, amíg a liszt magába szívja a nedvességet.
Ha készen van, bucit formázok belőle, és konyharuhával lefedve 2 órán át pihentetem a hűtőben.
Utána egy liszttel hintett deszkán sodrófával 4mm vastagra - minél körformábbra -lapítom.
Azután egy kivajazott tortaformát (olyat, amit gyümölcstorta alaphoz használok) kibélelek a tésztával, és jöhet rá a feltét.
A tojást, a tojássárgákat és a tejszínt alaposan összekavarom a sóval, borssal, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, és ráöntöm a tésztára. A lazacot vékony szeletekre vágom, és ezt is rápakolom, a vajat apró darabokban a lazacok közé teszem, és már mehet is az előmelegített sütőbe jó 35 percre, 240 fokon (8-as fokozat).
Melegen tálalom, hidegen nem az igazi.
|
|
SERES SÁNDORNÉ írta 5 napja a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:
HÚ DE FINCSI ÉS MILYEN GÚSZTA. KÖZIKE.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
SERES SÁNDORNÉ írta 1 hete itt:
SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
Andy yyyyy írta 4 hete a(z) bogyós fórumtémában:
Your post about avoiding scams is really educational! This is ...
Andy yyyyy írta 4 hete a(z) karamell fórumtémában:
You made an excellent post about preventing scams! It is ...
Andy yyyyy írta 4 hete a(z) Alaposan nézzük meg, hogy miből főzünk! fórumtémában:
Well done for drawing attention to the dangers of dishonest ...
and yy írta 4 hete a(z) Egyszerű, egészséges és olcsó pástétomok! fórumtémában:
This post about preventing scams is really beneficial! I...
and yy írta 4 hete a(z) NINCS MOSOGATÁS! CSAK ÖBLÍTÉS! fórumtémában:
This is an excellent review on betting scams! You did a ...
Jhon Blake írta 4 hete a(z) Mit hallgattok főzés közben? fórumtémában:
Your emphasis on preventing betting scams is excellent! It is...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Könnyű citromtorta
Gombás-sajtos lepény
Tojástorta
Almaszirupos sült palacsinta