Recept: Kulináris kódfejtés: a quiche

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A nívósabb receptoldalakon, és a szofisztikált gasztroblogokban egyre-másra tűnnek fel a titkozatosnál titokzatosabb nevű fogások. De ha végigböngésszük a hozzávalókat, és elolvassuk, hogyan készül az étel, rádöbbenünk, hogy egy általunk is jól ismert, sőt gyakran készített "specialitásról" van szó...olyasmi ez, mint az üzletek feliratai.

Az elsőként leleplezett quiche tulajdonképpen a hazánkban is jól ismert lepénynek felel meg. Nincs benne semmi ördöngösség, de jobban hangzik :)

 

Következzen hát egy egyszerű, de ízében talán mégis különlegesebb recept:

 

Füstölt lazacos lepény

 

Hozzávalók:

 

Az omlós tésztához:

 

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj

1 tojás sárgája

1 dl víz

egy csipet só

 

a feltéthez:

 

4 nagyobb szelet füstölt lazac

4 egész tojás

2 tojás sárgája

2,5 dl tejszín

5 dkg vaj

só, bors, kevés szerecsendió

 

network.huElőször a tésztát készítem el. A lisztet egy öblösebb tálba szitálom, a közepébe lyukat fúrok, beleöntöm a megolvasztott vajat, beleütöm a tojássárgáját, és apránként adagolva a vizet, könnyű tésztát készítek. Az omlós tészta titka, hogy nem szabad "agyongyúrni": csak annyi ideig, amíg a liszt magába szívja a nedvességet.

 

Ha készen van, bucit formázok belőle, és konyharuhával lefedve 2 órán át pihentetem a hűtőben.

Utána egy liszttel hintett deszkán sodrófával 4mm vastagra - minél körformábbra -lapítom.

Azután egy kivajazott tortaformát (olyat, amit gyümölcstorta alaphoz használok) kibélelek a tésztával, és jöhet rá a feltét.

A tojást, a tojássárgákat és a tejszínt alaposan összekavarom a sóval, borssal, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, és ráöntöm a tésztára. A lazacot vékony szeletekre vágom, és ezt is rápakolom, a vajat apró darabokban a lazacok közé teszem, és már mehet is az előmelegített sütőbe jó 35 percre, 240 fokon (8-as fokozat).

Melegen tálalom, hidegen nem az igazi.

 

 

Címkék: füstölt lazac lepény quiche recept sütés tejszín tojás torta tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Dabronyi Vera üzente 15 éve

Biztosan finom, de sajnos nem szeretem a halat. Sziasztok

Válasz

Serfőző Éva üzente 15 éve

Azért nagyritkán bele kell férjen:)
A nagy áruházláncokban mindig találni csomagot szeletelt lazacot, de ha elsétálsz a Mammut 1 háta mögé (a piac alatt, a Fény utca felől), ott találod az Orosz ABC-t, ezer féle füstölt-sózott hallal. A lazac ára pedig alig több, mint bármelyik tőkehúsé, 2-3.000ft kilója, a rcepthez szükséges 4 szelet pedig 10-20 dkg. Tehát nem is akkora luxus!

Válasz

Farago Juliana üzente 15 éve

Bizonyosan jo lehet kifogom probalni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Feltétlenül kipróbálom, mert a család nagy halpárti, de egy percig sem állíthatjuk, hogy ez közepes árfekvésül recept.
Ráadásul füstölt lazacra elég nehéz szert tenni.
Aki tudja, hol lehet mindig kapni, írja meg nekem

Üdvözlettel:
Rényi Judit

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu