Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a finom savanykás szószos hús jól passzol a dödölléhez, de főtt tésztával és puliszkával is nagyon jó.
A vetrece receptje:
Hozzávalók
1kg fehérpecsenye
20 dkg húsos füstöltszalonna
3 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 dkg margarin
egy kávéskanál édes pirospaprika
egy citrom lehámozott héja
fél citrom leve
5 dl tejföl
2 dl tejszín
egy evőkanálnyi liszt
két evőkanál magos mustár
fél liter száraz fehérbor
4 babérlevél
2 kávéskanál majoranna
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját. Azután hozzáadom a vajat, és rádobom az apróra vágott hagymát. Üvegesre párolom, megszórom paprikával, és hozzákeverem a vékony csíkokra felszeletelt marhapecsenyét. Amikor kifehéredett, rászórom a babérlevelet és a citromhéjat, ráöntöm a mustárt, borssal ízesítem, és hozzá öntöm a fehérbor felét, és egy deci vizet.
Takarék lángon fedő alatt jó órát párolom, azután megsózom, hozzáöntöm a maradék bort, meghintem a majorannával, és az átpréselt fokhagymát is hozzákeverem.
Amikor egészen puhára főtt, kihalászom a babérlevelet és a citromhéjat, azután a liszttel elkevert tejföllel habarom, végül hozzáöntöm a tejszínt is. Bográcsban készítve a legfinomabb, de tűzhelyen is nagyon jól tud sikerülni!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok recept
Citromos olívás piskóta
Főtt marhahús meggyszósszal krumplival
Könnyű citromtorta