Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az eredeti recept szerint friss spenótlevélből készül, én viszont még nem javaslom az "idei" spenótot. Akárhonnan is nézem, korán van még ahhoz, hogy elhiggyem, valódi, napon érlelt, friss, vitamindús spenótról van szó. Tehát egyelőre maradjunk a mirelit verziónál, és ehhez a recepthez válasszuk az egészben fagyasztott, vagy durvára darabolt változatot.
Hozzávalók:
50 dkg spenót
4 tojás
1 dl tejföl
5 dkg feta
5 dkg Gruyere, lereszelve
só, bors
A spenótot kevéske olajon megfuttatom, és fokhagymás-sós vízben 5 percig főzöm. (A fokhagymát préssel nyomkodom a vízbe)
Azután szűrőn lecsepegtetem, a fetát elkeverem a tejföllel, fűszerezem és szép egyenletesen elkavarom a spenóttal. Azután négy tűzálló tálkába adagolom, a tetejét meszórom reszelt sajttal, és pár percre előmelegített sütőbe teszem. Mondjuk addig, amíg a négy tojásból tükörtojást sütök. Ha elkészültek, jöhet a spenótágy is: mindegyik tál tetejére egy-egy tojást helyezek, és már készen is van!
Fokhagymás pirítóssal mennyei!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kapros-fetás cukkíni pogácsák
Sült sajtosgolyó
Kulináris kódfejtés: a gratin
Mi legyen a maradékkal?