Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 1 tojás és 1
tojássárga, 5 dkg porcukor, 1 púpozott teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál
só, a töltelékhez 1 kg alma, 10 dkg darált dió,
5 dkg zsemlemorzsa, 10-15 dkg kristálycukor, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, a tészta tetejére 1 tojás.
Előkészítés:
Szitáljuk a lisztet mély, nagy tálba. Közepébe vájjunk mélyedést, ahová
beöntjük a tejfölt, tojást, cukrot, sütőport, sót és az apróra vágott
margarint. Gyúrjuk jól össze. A cipóba formált tésztát azonnal is fel
lehet használni, de az is jó, ha 1-2 nappal a sütés előtt készítjük el.
A cipót kétharmad-egyharmad arányban vágjuk el, és addig pihentessük,
míg a töltelék el nem készül. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki és
héjastul reszeljük le, nyomkodjuk ki.
Elkészítése:
A nagyobbik tésztadarabot nyújtsuk jócskán belisztezett deszkán tepsi
nagyságúra, majd a tepsit úgy béleljük ki vele, hogy pereme is legyen.
Szórjuk rá a zsemlemorzsával kevert diót, és osszuk el rajta a reszelt
almát. Igazítsuk egyenletesre, majd hintsük rá a cukrot és a fahéjat,
ezután borítsuk be a másik vékonyra nyújtott tésztadarabbal. Végül a
felvert tojással kenjük meg a tetejét. Villával szurkáljuk meg. 10
percig előmelegített, forró sütőbe toljuk a tepsit. 15 percig közepes
lángon, majd további 20 percig takaréklángon süssük. A tepsiben hagyjuk
kihűlni, ezután vágjuk 24 egyforma szeletre vagy kockára. Az alufóliába
csomagolt almás lepény a hűtőszekrényben akár 5 napig is eláll, a kész
sütemény (felvágva, szeletekben) mélyhűtőben is tárolható.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!