Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók négy személyre: 50 dkg savanyú
káposzta, 8 középnagyságú káposztalevél, 30 dkg darált sertéshús, 10
dkg darált füstölthús, 6 dkg rizs, 12 dkg reszelt vöröshagyma, egy
egész tojás, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, egy gerezd fokhagyma, egy
kávéskanálnyi paprika, 2 dl tejföl só, őrölt bors, kapor, csombor.
A kétféle darálthúst összekeverjük a tojással, főtt rizzsel, 8 deka
reszelt pirított vöröshagymával, sóval és fűszerrel. Az így nyert
masszát a káposztalevelekbe csavargatjuk, henger alakokat formázva, a
levelek végeit visszadugjuk, hogy a töltelék főzés közben ne tudjon
kijönni.
Főzőedényként az égetett, de máznélküli agyagfazék az igazi, amelynek aljára néhány kis fapálcikát teszünk.
A meggyfa pálcikákra tehát egy sor savanyú káposztalevelet rakunk,
amelyet előzőleg vízzel leöblítettük, majd egy sor tölteléket, erre jön
a csíkokra vágott savanyú káposzta; utána a töltelék, és a csíkokra
vágott savanyú káposzta, váltogatva, úgy, hogy a legtetejére ez utóbbi
kerüljün. Feltöltjük annyi vízzel, hogy a tölteléket elfödje, ízlés
szerint megsózzuk (de minél kevesebb sót használjunk, mert a sok só nem
használ a szívnek!), és kis tűzön 2-3 óráig főzzük.
A töltött káposzta még finomabb lesz, ha a káposzta közé betesszük
főni egy sertés farkincáját, fülét vagy egy kis darab füstölt húst (ne
sokat, mert sok benne a koleszterin!). A töltött káposzta mellé lehet
szeletelt főtt sertéskarajt vagy sertéscomb szeleteket is adni.
Tálaláskor egy kis tejfölt öntünk a tetejére.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!