Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sziasztok!
Látom, hogy nagyon szereti itt mindenki a hazai flórát és én ennek nagyon örülök, mert én is nagyon szeretem a saját kertemben termet kis terményeimet.
DE. A mangóval így ősszel, mindig kivételt teszek, mert rendkívül hasznos az őszi vitamin készleteink feltöltésében, mert egyben ásványi anyagokat és rostokat is tartalmaz! Én elsősorban (mivel a vitaminjai elsősorban vízben oldódóak) nyers fogyasztását ajánlom, de kerestem nektek mangós ételreceptet (ha már egyszer ez egy recept klub!).
1 fej jégsaláta
1 mangó
egy csokor bazsalikom
1 dl extra szűz olívaolaj
3+3 evőkanál fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
parmezán
frissen őrölt bors/borskeverék
Elkészítés:
A jégsalátát megmosom, centrifugázom, falatnyi darabokra tépem.
Elkészítem a pestót, de ezúttal kihagyom belőle a reszelt parmezánt: összeturmixolom a bazsalikomot, olívaolajat, fokhagymát és a fenyőmag felét. A maradék fenyőmagot szárazon, óvatosan megpirítom (vagy nem). A mangót meghámozom, vékonyan fölszeletelem.
Összeállítom a salátát: egy lapostányéron elterítem a jégsalátát, meglocsolom a szokásosnál kicsit hígabb pestóval, elrendezem rajta a mangószeleteket, rászórom a fenyőmagot és a parmezánból is forgácsolok rá jócskán, végül egyet-kettőt tekerek a borsörlővel a tányérok fölött.
4 adag előételnek / 2 adag főételnek
Forrás: Rossamela
Hozzávalók:
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A görögdinnye áldásos hatásai