Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Napjainkban a legtöbb betegség összefüggésben áll a helytelen táplálkozással. A rizs kiváló alapanyag az egészség megőrzésében!
A világ keleti felén az egészség, a gazdagság és a termékenység szimbólumának tekintik, a nevét pedig imákba foglalják. A pázsitfűfélék közé tartozó rizsnek közel 10 000 fajtája van.
A felhasználása igen sokrétű: levesek, saláták, húsok, zöldségek, valamint édes vagy sós desszertek alapja egyaránt lehet.
Miért fogyasszuk?A zsírszegény, ám szénhidrátokban, rostokban és tápanyagokban gazdag gabonaféle bőséges forrása például a B-vitaminoknak, a kalciumnak, a cinknek és a folsavnak. A főtt rizs könnyen emészthető, csökkenti a vérnyomást, valamint megelőzi a keringési és a szívbetegségek kialakulását.
Melyiket válasszuk?Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb. Ennél hántolás után nem fényezik a szemeket, azaz nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti úgynevezett „ezüsthártyát”, emiatt jóval nagyobb a tápértéke, mint a hagyományos, fehér testvérének.
A rizs ideális alapanyaga az egynapos diétáknak, de több salaktalanító- és tisztítókúránál is előfordul, hogy önmagában kell fogyasztani a gabonafélét.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
12 kaja, amitől okosabb leszel!
Az édesburgonya nem az, aminek látszik!
Nem piros, nem zöld - ez a kék vitaminbomba
A fagyasztás 10 trükkje