Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 db tojás
l evőkanál pálinka vagy rum
pici có,
25 dkg liszt
olvasztott zsír.
2 evőkanál víz
A tojásokast , a vizet, a pálinkát vagy rumot, egy csipet sót összegyúrjuk a liszttel,
hogy rétestészta keménységű és minőségű legyen. Ha kész, letakarjuk egy tiszta ruhával, és 20-25 percig pihentetjük.Lisztezett deszkán 2-3 mm. vastagra kinyújtjuk a tésztát, és olvasztott zsírral jól lekenjük és összehajtjuk, mint a leveles tésztát szoktuk. Letakarva félórát pihentetjük, majd ezt a műveletet még kétszer meismételjük. Ez után lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra és derelye metszővel kb 6x6 cm-es kis négyszögeket vágunk.elforrósított olajban mindkét oldalát megsütjük, olyan lesz, mint egy kis párnácska.Cukorral meghintve tálaljuk, én szoktam rátenni egy kis jamot is. A békéscsabai szlovákok nagyon sokszor sütik, különösen igy farsang idején.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sült derelye