Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta
hozzávalói:
4 tojás
17 dkg kristálycukor
1 zacskó van.cukor
5 dkg étkezési keményítő
8 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
Krém hozzávalói:
2 teáskanál zselatin
5 dl.tejföl
1/2 citrom leve
1 zacskó van.cukor
40 dkg eper
2.5 dl.tejszín
Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá
verjük.A tojások sárgájával tovább keverjük,majd rászitáljuk az érkezési
keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
Én tortaformába sütöttem,(de lehet 37x32 cm-es tepsiben amibe sütőpapírt
teszünk.)
Előmelegített sütöben 180 fokon kb.10-12 percig sütjük.A sütőből kivéve a
piskótát kihűtjük.
A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint,és a többi tejfölhöz adjuk
amihez hozzákeverjük a citromlevet és a maradék cukrot és van.cukrot. Alacsony
hőfokon összemelegítjük. Hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk,közben időnként
megkeverjük. A megtisztított,megmosott epret 5 szem kivételével,feldaraboljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük,keveset félreteszünk a díszítéshez,a többit a
tejfölös krémbe vegyítjük,majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat. A
piskótát keresztben kettévágjuk az alsó lapra rákenjük a krémet,ebből is
hagyunk egy keveset a piskóta tetejére,majd ráborítjuk a másik lapot.
Megkenjük a maradék krémmel,felszeletelt eperdarabokkal
díszítjük,gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére.2 órát hűtőben pihentetjük.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!