Recept: Tejfölös,epres sütemény

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Tészta hozzávalói:
4 tojás
17 dkg kristálycukor
1 zacskó van.cukor
5 dkg étkezési keményítő
8 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor

Krém hozzávalói:
2 teáskanál zselatin
5 dl.tejföl
1/2 citrom leve
1 zacskó van.cukor
40 dkg eper
2.5 dl.tejszín

Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük.A tojások sárgájával tovább keverjük,majd rászitáljuk az érkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
Én tortaformába sütöttem,(de lehet 37x32 cm-es tepsiben amibe sütőpapírt teszünk.)
Előmelegített sütöben 180 fokon kb.10-12 percig sütjük.A sütőből kivéve a piskótát kihűtjük.
A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint,és a többi tejfölhöz adjuk amihez hozzákeverjük a citromlevet és a maradék cukrot és van.cukrot. Alacsony hőfokon összemelegítjük. Hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk,közben időnként megkeverjük. A megtisztított,megmosott epret 5 szem kivételével,feldaraboljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük,keveset félreteszünk a díszítéshez,a többit a tejfölös krémbe vegyítjük,majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat. A piskótát keresztben kettévágjuk az alsó lapra rákenjük a krémet,ebből is hagyunk egy keveset a piskóta tetejére,majd ráborítjuk a másik lapot.
Megkenjük a maradék krémmel,felszeletelt eperdarabokkal díszítjük,gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére.2 órát hűtőben pihentetjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu