Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy régebben a neten talált recept került a kezembe. Itt az eper szezonja, ki lehet próbálni! A nagyon ízletes eperbomba elkészítéséhez a következők kellenek:
- 80 dkg eper
- 6 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1/2 cseresznye pálinka
- 6 lap zselatin
- 8-10 babapiskóta
- 2 vaníliáscukor
- mentalevél ízlés szerint
Az eprek közül kb. 20 darabot tegyünk félre, ezekre a díszítéshez lesz szükség.
Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal úgy, hogy teljesen befedje a tálat.
Tegyük egy tálba az epreket, majd botmixerrel verjük pépesre. Szórjuk meg a porcukorral, majd tegyük hozzá a citromlevet és a cseresznye pálinkát.
Közben a zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe és hagyjuk állni öt percig. Míg áll a zselatin, felverhetünk 5 dl tejszínt. Ezután kinyomkodjuk a felpuhult zselatinból a vizet, és lassú tűzön felolvasztjuk. Belekeverünk 3-4 evőkanál eperkrémet, majd ezt folyamatos kevergetés mellett a többi eperkrémhez adjuk. Kézi habverővel belekeverhetjük lassan a habbá vert tejszínt is.
Az egészet a kibélelt tálba öntjük. A tetejét babapiskótával borítjuk, kissé bele is nyomkodhatjuk. Ezután letakarjuk folpackkal és a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a teljes eperbomba megkössön.
Ha kivesszük a hűtőből, díszíthetjük a tetejét félbevágott eprekkel és tejszínhabbal!
Jó étvágyat!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Epres rizottó bazsalikommal
Epres tiramisu
Tökéletes reggeli: Eper banán smoothie
Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával