Recept: Gombás marhatokány sült zsömle körettel

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gombás marhatokány sült zsömle körettel

 

Hozzávalók:

60 dkg marha-apróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár, ízlés szerint.

Körethez:

4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evőkanál liszt, 3 db tojás, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk, s ha a tokány majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. Kis ideig együtt pároljuk, majd a liszttel és a joghurttal habarást készítünk. Ezt megszűrve állandó keverés mellett a tokányhoz öntjük, hozzáadjuk a tejszínt, majorannával ízesítjük, és készre forraljuk.

Köret Egy zsemlét kockákra vágunk, és tepsiben halvány-barnára pirítunk. Étolajon a finomra vágott hagymát, a kis kockákra vágott baconszalonnát, parasztkolbászt és a petrezselymet megpirítjuk. Ezt hozzátesszük a már beáztatott és jól kicsavart három zsemléhez. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat és az előre lepirított zsemlekockákat. Annyi liszttel, amennyit felvesz, megfelelő masszát készítünk, majd próbafőzés következik.

Edényben vizet forralunk, és egy kis gombócot kifőzünk. Ha a gombócunk szétfő, akkor a masszát liszttel sűrítjük, ha túl kemény, akkor tejjel lágyítjuk. Őzgerincformát folpackkal kibélelünk, beletesszük a masszát, majd a tetejét is befedjük. Tepsibe vizet teszünk, az őzgerincformát belehelyezzük, és 170 °C-os sütőben kb. 20 percig pároljuk.

Ha elkészült, kiborítjuk a formából, eltávolítjuk a fóliát, és a köretet felszeleteljük.

 

Címkék: húsételek marhahús ételek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kocsisne ilonka üzente 15 éve

SAVANYIS PAPRIKÁT TÖRKÖLYBE NAGYON SZÉP VÁLOGATOTT ELTENI VALO PAPRIKÁT LEHET GÖMBÖJÜ VAGY MÁS MIJEN A LÉNYEG HOGY ÉRET EL TENNI VALO LEGYEN EGY NOGYOBB MÜANYAG EDÉNYBE RAGD TÖRKÖLY MAJD PAPRIKA EZ IGY VÁLTAKOZVA TÖRKÖLYEL ZÁRD DE A PAPRIKA KÖZÖTT IS LEGY TÖRKÖLY BÖVEN TARZOSITTOSZER NEM KELL RÁ JOL ZÁRDLE MIG A PAPRIKA MEG NEM SAVANYODIKILUSKAMAMI

Válasz

kocsisne ilonka üzente 15 éve

SZÖLLÖT MÁSKÉPPEN ESZT CSAK SZÉP LAZA FÜRTÜ EGÉSZSÉGES NAGY SZEMÜ SZÖLLÖBÖL LEHET VEGYÜNK ELÖ EGY 15-20LITERES JOL ZÁRODO MÜANYAG EDÉNYT ÉS A SZÉPP VÁLOGATOTT MEGMOSOTT LE SZÁRITOTT SZÖLLÖ FÜRTÖKETT LAZZÁN RAKJUK BELLE LAZÁN NE TÖRJÜK AKKOR A MUSTOTT ANYIT AMI EL LEPPI CUKORRAL FORRALJUK FEL A MUSTTOL FÜG MENYI CUKROT TESZÜNK BELE HA TUL ÉDES AZ SEM JO A MUSTOTT FORALÁS UTÁN HAGYJUK KI HÜLNI HA KI HÜLT TEGYÜNK BELE TARTOSITOTT CSAK HA MÁR KI HÜLT ÉS AKKOR ÖNTJÜK FEL VELE A SZÖLÖT HOGY EL LEPJE JO ERRÖSEN ZÁRJUK LE MI KARÁCSONYKOR SZOKTUK ELÖSZÖR KI NYITNI EZUTÁN MÁRR BÁRMIKOR NYITHATO MÉG HUSVLLÉTKOR IS VAN CSODÁS SZÖLÖNK A LEVE KIVÁLO SZÖRP ILUSKAMAMI

Válasz

kocsisne ilonka üzente 15 éve

LASSAN ITT A SZÖLLÖ ÉRÉS IDEJE SZÖLLÖT IS LEHET EL RAKNI SZÉPP EGÉSZSÉGES SZÖLLÖKET LE SZEMEZÜNK VIGYÁZVA NAGYON MEG NE SZAGASUK SZÉPPEN ÜVEGEGGBE RAKJUK NAGYON NE TÖMJÜK MEG AMI SZÉPPEN BELE FÉR FORRALUNK SZIRUPOT AZ ÜVEGBBE A SZÖLÖRE SZORUNK EGY KIS TARTOSITOTT ÉN NÁTRIUM BENZOLÁTOTT SZOKTAM HASZNÁLNI AMIKKOR A TARTOSITOTT RÁ SZORTUK A FORRO LOBOGO SZIRUPPAL FEL ÖNTJÜK LEHETÖLEG CSAVAROS ÜVEGBE RAKJUK EL SZÁRAZ GÖZBBE RAKJUK VAGYIS HÜLÉSTG LE TAKARJUK ILUSKAMAMI

Válasz

kocsisne ilonka üzente 15 éve

LASSAN MINDEN HOZZÁVALO MEG TEREM A KERTÜNKBE SÁRGARÉPA FEHÉRÉPA ZELER KARALÁBÉ KARFIOL HAGYMA PAPRIKA EZZEKET HUSDARÁLON MEG DARÁLJUK MAJD SOZUK BÖVEN MINTHA DARÁLT PAPRIKÁT TENÉNK EL JOL ÖSSZEKEVERJÜK ÜVEGEKBE RAKJUK A TETEJÉRE EGY PICI OLAJATT TESZÜNK ÉS LE ZÁRJUK ÉTEL IZESITÖKÉNT HASZNÁLJUK BÁR MIKKOR FEL BONTHATO ILUSKAMAMI

Válasz

Erdődy Zoltánné Mária üzente 15 éve

Húúú! Ez igen! Nagyon finom lehet! Jövő héten kipróbálom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu