Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (4 személyre):
1 csirke (kb. 1,2 kg), só, bors, 1 kk. szárnyas fűszerkeverék, 1 csirkecomb (15 dkg), 1 tojásfehérje, 1 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg nyers, füstölt tarja, a csirke mája, 4 dkg hámozott sós pisztácia.
A csirke fejét, nakát, lábát és szárnyát eltávolítjuk, a mellére fektetjük, a hátán hosszába kettévégjuk, a bőre épségére ügyelve leválesztjuk a csontokról a húst azaz kicsontozzuk. A húslapot bőrével lefelé egy sütőpapírra fektetjük, meghintjük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A töltelékhez a csirkecombot kicsontozzuk, felkockázzuk, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és habosra-pépesre turmixoljuk. Lazán belekeverjük az apróra felkockázott tarját, csirkemájat és egészben a pisztáciát, rúdszerűen a húslap közepére halmozzuk. Feltekerjük, az alatta lévő sütőpapírba göngyöljük, sonkaszerűen megkötözzük, és forró sütőben (200 Celsius-fok) kb. 80 percig sütjük.
Nem túl vékonyan, kissé rézsútosan szeletekre vágjuk, tálra rendezzük, és párolt kelbimbóval (40 dkg), salátával körítve tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Párolt csirkeragu újhagymával
Barackos csirkecsíkok
Íjászmesterek kedvence
Bazsalikomos töltött csirke