Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} @font-face {font-family:"Bookman Old Style"; panose-1:2 5 6 4 5 5 5 2 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:512379832; mso-list-type:hybrid; mso-list-template-ids:1034713496 68026379 68026371 68026373 68026369 68026371 68026373 68026369 68026371 68026373;} @list l0:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; font-family:Wingdings;} @list l1 {mso-list-id:607857117; mso-list-type:hybrid; mso-list-template-ids:-1736772014 68026377 68026371 68026373 68026369 68026371 68026373 68026369 68026371 68026373;} @list l1:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; font-family:Wingdings;} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm;} -->
Epres túrútorta
Hozzávalók:
Ø 80 dkg eper
Ø 1 csomag /20 gr/ Zselatin fíx instant Dr.Oetker
Ø 1-2 dl tej
Ø 15-18 db babapiskóta
Ø ½ kg túró
Ø 15 dkg porcukor
Ø 1 citrom és a leve
Ø ½ l tejszín /HULALA, én ezzel készítettem/
Ø 2 cs. vanillin cukor
Ø 1 tortabevonó zselé /elkészítése a leírás szerint/
Én 22 cm –es tortasütőbe készítettem. /Lehet ennél nagyobb is kb 25-cm-ig/
A tortasütő kapcsos legyen.
v A tortasütő alját teljesen kibélelni a tejbe kissé megáztatott babapiskótával.
v A túrót villával áttörni, hozzáadni a porcukrot, vanillincukrot, a citrom reszelt héját és a kifacsart levét. Ezt jól kikeverni.
v A tejszínt felverni jó keményre és a vége felé beleönteni a zselatin fixet, pár percig még keverni /a HULALA tejszínbe nem kell cukor/
A kikevert túróba, belekeverni a felvert habot.
Az eperből kb 1/3 részt a díszítésre félretenni.
A krém felét a babapiskótára kenni, majd a tetejére szórni az apró darabokra vágott epret, ennek tetejére újból a krém. Fóliával letakarni és a hütőbe tenni, kb 2-3 órára. Kivéve a félretett eperrel szépen feldíszíteni, a leírás szerint megcsinálni a tortazselét / 3 ek cukorral összekeverni a torta zseléport egy lábosba, felönteni 2 ½ dl vízzel, majd állandó keverés mellett a forrástól számított 1 percig főzni, majd levéve kicsit kihütteni. / Ha kicsit lehűlt de még folyékony legyen , a torta közepétől kezdve evőkanállal a gyümölcsökre kanalazzuk a folyékony zselét, majd óvatosan öntve az egész tortára ráöntjük a zselét. /nem baj ha lefolyik a tortasütő oldalára./
Visszatesszük a hűtőbe, de már nem kell letakarni.
Ha megdermedt teljesen a zselé, késsel óvatosan körbevágjuk a karikában lévő tortát, megnyitjuk a kapcsot, és levesszük a tortáról a sütőkarikát.
Ha előző nap készíted el, jobban összeérik.
Isteni finom süti, próbáld ki.!!!!!!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tiramisu változatok