Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nem múlhat el vásár vagy ünnep a legidétlenebb nevű lepény nélkül!
(A Tök egy település nevét jelöli, a pompos szlovák eredetű szó, szakítást, tépést jelent. Így már érthetőbb?:)
Mifelénk pedig nem múlhatnak el hetek anélkül, hogy a család ne követelné rajtam. Ez a kenyérlángos alapreceptje, aki tud másikat, írjon!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 nagyobb krumpli
a főtt krumpli leve!
2 dkg élesztő
1 ek olaj
1 tk só
1 tk cukor
Először is, megfőzöm a megpucolt, felkockázott krumplit sós vízben, leöntöm a levét és félreteszem, a krumplit pedig pépesre töröm.
A főzővízben, plusz egy fél deci langyos vízben elkeverem az élesztőt a cukorral, és lefedem.
Egy másik tálban elkeverem az áttört krumplit a liszttel, egy evőkanál olajjal, majd hozzáöntöm az élesztős levet, és ha még kell, némi langyos vizet is.
Átgyúrom alaposan, aztán lefedem, és egy órát hagyom állni.
Azután belisztezett gyúródeszján nagyjából fél centisre (és tepsi alakúra) nyújtom, aztán egy tepsit kilisztezek, és szépen belehelyezem a tésztát. A tetjét megszurkálom villával, és 180 fokon félig megsütöm.
Azután kiveszem, és jöhet a "feltét":
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma - vékony karikákra vágva
szalonna, kolbász, sonk, stb...vegyesen, apró kockákra, szeletekre vágva, ízlés szerinti mennyiségben
kevés zsír
két-három evőkanál tejföl
esetleg reszelt sajt
Alaposan összekverem a hozzávalókat, egyenletesen a tészta tetejére szórom, visszatolom a sütőbe, és szép ropogósra pirítom.
|
|
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Bazsalikomos-ricottás pulykarolád
Batyuban sült mozzarella
Bundában sült olajbogyó
Almaszirupos sült palacsinta