Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Karamellás szelet
Hozzávalók:
Az első tésztához:
4db.tojásfehérje
200g kristálycukor
250g darált dió
A tepsi előkészítéséhez:
Zsíradék és rétesliszt
A második tésztához:
4db.tojás(egész)
200g kristálycukor
200g rétesliszt
1 cs.sütőpor
a tésztalap megkenéséhez lekvár
A töltelékhez:
200ml.viz
200g kristálycukor
2 ek.liszt
4db.tojássárgája
250 g vaj
Elkészítés:
Az első tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,a darált diót,majd kenjük szét a zsíradékkal kikent tepsibe(sütőpapirt tegyünk bele)
A második tésztához:A cukrot a tojásokat sürű masszává dolgozzuk botmixer segítségével,beletesszük a sütőporral elkevert lisztet,és rárakjuk a diós masszára.(180fokon előmelegített sütőbe megsütjük.kb.20 perc)
a töltelék.A cukor nagy részét karamelizáljuk,200 ml.vizet 2 kanál liszttel,csomómentesen elkeverünk és sürű krémmé fözzünk.Majd ha kihül,a vajat a tojássárgákkal és a maradék cukorral,habosra keverjük.a két krémet összekeverjük.
A megsült tésztát megkenjük lekvárral,és rátesszük a karamell krémet.Tetejét csoki mázzal vonjuk be.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!