Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki szereti a hagymalevest, de keresi az ízeket túl a fokhagymán, vagy a franciás verzión, az bátran ízlelje meg ezt a sűrű, édes toszkán különlegességet, ami ízesítésében jócskán eltér a hagyományostól!
Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
egy bögre húsleves alaplé
4 evőkanál szeletelt mandula (nem sózott!)
fél evőkanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál méz
4 evőkanál reszelt Pecorino sajt (lehet Grana Padano, Parmezán, vagy más kemény sajt is)
4 szelet pirítós
vaj
bors
A hagymát vékonyan felkarikázom, olíván megpirítom, aztán saját levében párolom 15 percen keresztül. Azután felöntöm a húslével, beleszórom a fahéjat és a mandulát, belekavarom a mézet, és 20 percig főzöm, lassú tűzön, fedő nélkül!
A kenyeret megkenem vajjal, és így pirítom meg, sütőben.
Akkor a levest tűzálló tálba töltöm, ráhelyezem a kenyérszeleteket, meghintem a reszelt sajttal, és visszatolom a sütőbe (lehetőség szerint grillre), míg aranybarnára pirul a teteje.
Finom!
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!