Recept: Három a lecsó

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Megváltoztatja-e a történelemkutatás menetét, ha a tatuk feltúrják a régészeti lelőhelyet? Mi történik, ha az őszi óraátállítást nem bírjuk ki ébren, és éjfél előtt elalszunk? Jobb ízű-e a lecsó, ha karikára vágjuk benne a paprikát, mintha hosszában? Az emberi lét nagy kérdései ezek, mi pedig elhatároztuk, hogy a lecsóprobléma titka végére járunk. El is készítettük a kétféle lecsót, sőt egy harmadikat is, a tojásosat, de mivel az ÁNTSZ nem örülne, ha az utcán kóstoltatnánk Tímeákkal és Tiborokkal, ravasz tervet eszeltünk ki. Igazi hátországunk, vagyis közvetlen a Recept Varázs munkatársai tesztelték a lecsók közti különbséget, a következőkben az ő véleményüket ismerhetik meg.

 

 

network.hu

Gabi

 

Kétkedésem ellenére beigazolódott a tézis, miszerint ha másképp vágjuk/daraboljuk fel a hozzávalókat, más lesz az elkészített étel ízhatása. A hosszára vágott verzió teljesen más ízű lecsót eredményezett, kicsit a töltött paprikára emlékeztető édes íz kerekedett ki a kísérletből. A karikára vágott hagyományos fajta pedig produkálta a már megszokott, de mégis mindig hőn áhított, igazi lecsóélményt. Nálam ez volt a nyerő.

 

network.hu

Bea


A két változat közül én a karikára vágott paprikával készültre szavazok. A paradicsom és a paprika íze is tisztán érezhető volt, amitől igazán lecsó egy lecsó. A másik verzió nekem nem ízlett annyira. A paradicsom jobban érződött benne, és inkább töltött paprikára, mintsem lecsóra emlékeztetett az íze.

 

 

network.hu

Judit

A három változat közül kettőt kóstoltam, és nekem a karikára vágott paprikás és tojásos lecsó jött be a legjobban. A hosszúkásra vágott paprikás, sima lecsó egy kicsit édeskés volt, nem volt annyira karakteres az íze. Ha a tojásos variációhoz még egy jó kis házi kolbász is bejátszott volna, az lett volna az igazi!

 

 

network.hu

Szabina

A hosszában darabolt zöldségekből készült lecsóban a nyári paradicsom édes íze uralkodott, amit a paprika kissé kesernyés íze sem tudott kiegyensúlyozni. Csak exhibicionistáknak, spanyol gitárzenével. A karikákra aprított paradicsomból és paprikából főtt lecsóban az ízek kiegyensúlyozottan összeértek. Kellemes kánikulai étel, egy fehérboros fröccs hűsítő kíséretében. Utána jóleső szundi a kanapén. Becsókolnivaló  -  a szakács pedig megcsókolnivaló!

 

A tojásos lecsó receptjét itt olvashatjuk el: http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/tojasos_lecso/

 

A másik lecsó receptjéhez ide kattints:

Címkék: lecsó lecsó alapanyagok lecsó recept lecsós étel recept tojásos lecsó

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Géró Nelly üzente 14 éve

Én is a karikára vágott paprika mellett szavaznék. Sok féle képpen próbáltam a lecsót, nekem mindenképpen ez a fajta jött be. Hát még ha finom békési füstölt kolbásszal, szalonnával készül. Mindenkinek ajánlom ha igazán finomat akar enni. Nagyon fimom mellé a galuska is. Géró Nelly

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu