Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagy divatja van mostanság a frittatának, nem is csoda: könnyű, gyors, bármilyen diétába beilleszthető, és nagyon finom!
Itt az ideje egy kis reformkajának, nyakunkon a bikiniszezon!:)
Hozzávalók:
5 szál közepes póréhagyma
egy teáskanálnyi apróra vágott metélőhagyma
egy - két csipet friss, apróra morzsolt petrezselyem
4 tojás
10 dkg ricotta
egy csipet tengeri só
frissen őrölt feketebors
olívaolaj a sütéshez
Megmosom a póréhagymát, levágom a végét és a zöld szárát, és vékonyan felkarikázom. Egy széles serpenyőben felforrósítok 2-3 evőkanálnyi extraszűz olívaolajat, kicsit megpirítom, majd sózom, borsozom, és takarék lángon fedő alatt 5 - 10 percig (amíg meg nem puhul) sütöm.
Előmelegítem 200 fokosra a sütőt, miközben egy lecsatolható oldalú tortaformát vékonyan kivajazok.
A tojásokat felverem egy mélyebb edényben, simára keverem benne a ricottát, majd a friss metélőhagymát és a petrezselymet is. Kicsit megsózom, megborsozom, azután belekeverem a sült hagymát, az egészet a tortaformába öntöm, és mehet be a sütőbe 15-20 percre. Akkor jó, ha picit elkezd barnulni-pirulni a teteje, amikor kezd hólyagossá válni.
Ha kész, lecsatolom a forma karimáját, hagyom kcisit hűlni, késsel szeletekre vágom, és friss salátával, vagy pát szelet teljes kiőrlésű kenyérrel tálalom.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pulykahússal töltött cékla
Retektortilla
Dödölle
Thai sült banán