Recept: Idenézz, törökméz!

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Igazából böjt van, és lelkifurim is lett a sütizéstől, de nembírom abbahagyni az édességfronton történő brillírozást.

A következő desszerttel végképp adhatunk a botsáska nőideál rémképeknek. Következzen a legendásan ehetetlenül édes Törökméz receptje!

 

 

 

 

network.hu

 Hozzávalók:

 

1 tojás, csak a fehérje

18 dkg méz

30 dkg mandula

30 dkg cukor

2 ek langyos víz

 

 

 

 

A cukrot elkeverem a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzöm, amíg el nem olvad. Ha eltűntek a cukorszemcsék, még jó tíz percig forralom takaréklángon, majd hagyom hűlni.

 

 

 

 

Ezalatt felaprítom a mandulát, és egy serpenyőben megpirítom. Azután jó kemény habbá verem a rtojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverem a mézes masszát. Azután egy tepsit kibélelek két réteg sütőpapírral, beleöntöm a mézet, a tetjére szórom a mandulát, és egy éjszakára a jhűtőbe teszem. Másnap már simán vágható nedves késsel!

 

 

 

 

Címkék: csemege desszert keleti konyha méz nass recept török törökméz édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hankóczy Bernadett üzente 12 éve

helló én nagyon szerizem a török mézet és már 2 receptet találtam és mind a kettő más az egyik a fent található
a másik pedig:(és ebben egy deka mandulát nem írnak,meg vizet se)
HOZZÁVALÓK:-2 dl cukor(és nem írtam félre tényleg 2 dl cukor kell)
-2 ek méz
-1,5 tk szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉSE:Egy edényben elkeverjük a cukrot a mézzel,majd nagy lángon felolvasztjuk majd ha felolvadt akk. takarékra vesszük és aranysárgára pirítjuk.Ez után beledobjuk a szódabikarbónát és gyorsan elkeverjük,majd pedig ha elkevertük akk. gyorsan öntsük ki egy jól kiolajozott tányérba.Hagyjuk pihenni kb. 1 órát utána pedig lehet fogyasztani.:)am nem tudom melyik a jobb a legegyszerűbb viszont ez,az tuti csupán 10-15 perc próbáljátok ki mind a kettőt és majd meglátjátok:D

Válasz

Erdei Vio üzente 15 éve

Köszi, ezt muszáj lesz kipróbálni. Elég drágán lehet készen vásárolni (igaz, azt is napokig eszem), és ez talán még fincsibb is lesz. Köszi a recit! :):)

Válasz

Serfőző Éva üzente 15 éve

próbáld ki:)

Válasz

Szia! Köszönöm a receptet. Üdvözöllek Ui. Nem esik össze a tjásfehérje. A Somlóiba is igy kell belekeverni

Válasz

Sárkány Piroska üzente 15 éve

A tojásfehérje nem fog összeesni? ezt azért kérdezem, mert ha a hűlt masszát keverem bele, akkor nyers marad a fehérje.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu