Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított krumplit kisebb kockákra, a
sárgarépát karikákra vágjuk. Enyhén sós, ecetes vízben feltesszük főni
néhány babérlevéllel együtt (az ecet elhagyható, van, aki nem szereti
ecetesen). Rövid főzés után belekerül a karikára vágott kolbász, ki-ki
ízlése szerint enyhén vagy erősebben csípős. Mezőberény környékén a
csípősebbet szeretik jobban tapasztalatom szerint.
Amikor a krumpli megpuhult, apróra vágott vagy szárított
petrezselyemzöld és buggyantott tojás is kerül a levesbe a következő
módon: kisebb merőkanálba ütjük bele a tojást, majd a forró levesbe
süllyesztjük. Akkor engedjük teljesen bele, amikor a fehérje
megszilárdult. Ha úgy szeretnénk, hogy a tojás sárgája folyós maradjon,
akkor ne a levesben, hanem külön, forró vízben végezzük el a
*buggyantást*, majd a kész tojást azonnal tegyük hideg vízbe, hogy ne
szilárduljon meg a sárgája. Ebben az esetben, tálalásnál mindenkinek,
kínáljuk külön a buggyantott tojásokat. Személyenként minimum kettővel
számoljunk.
A levest a legvégén tejföllel vagy főzőtejszínnel elkeverjük, így adva meg végleges ízét, állagát.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!