Recept: Öt dolog, amit biztosan nem tudott az eperről

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Végre elérkezett az az időszak is, mikor kilószámra fogyaszthatjuk a friss, finom epret. Ez a gyümölcs amellett, hogy nagyon ízletes, még roppant egészséges is.

 

Az epernek számos jótékony egészségügyi hatása van, ezek közül szedtünk most össze ötöt.


Csökkenti a degeneratív megbetegedések kockázatát: az eperben jelentős mennyiségű folsav található. A nem megfelelő mennyiségű folsav a kor előrehaladtával hozzájárulhat az érelmeszesedés és egyéb érrendszeri megbetegedések kialakulásához, illetve a kognitív folyamatok romlásához. Szerencsére eperrel könnyedén feltankolhatunk folsavból.


Csökkenti szív-és érrendszeri megbetegedések esélyét: az epret azon egyedülálló képessége miatt is tanulmányozzák, hogy képes elnyomni a szervezet gyulladásos reakcióit, rontja a magas vérnyomás kialakulásának esélyét azáltal, hogy csökkenti az LDL-koleszterin szintjét.


Eperrel a stressz ellen: csupán egy csészényi eper tartalmazza a napi szükséges C-vitamin adagunkat. Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint, ha stresszes időszakban fogyasztunk C-vitamint, az normális szintre csökkenti a vérnyomást. A C-vitamin egyébként bőrünknek és immunrendszerünknek is jót tesz.


Megelőzi a csontritkulást: az epernek igen magas a káliumtartalma, a káliumban gazdag étrend pedig bizonyítottan segít a csontritkulás megelőzésében azáltal, hogy megóvja a kalciumraktárakat és lassítja a csontok természetes, a kor előrehaladtával gyorsuló lebomlást.


Tele van antioxidánssal: az eperben fellelhető az úgynevezett antocián nevű antioxidáns, ami védi szervezetünket a káros környezeti hatásoktól, legfőképpen az UV-sugárzástól. Az eperben található antocián a fogyasztást követő több mint 24 órán át kitart, ezért remek védelmet nyújt a szabadgyökök ellen.

Forrás: http://www.termalfurdo.hu

Címkék: eper

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Virág Mártonné Katalin üzente 10 éve

Én az epret, turmixolom, egy csöpp kis pórcukrot teszek hozzá.Víz hozzá adássa nélkül meg íszom. Remekül érzem magam tőle, s nem kell a sok yízet innom,mert nem vagyok szomjas
Virág mártonné

Válasz

DACZÓ LEHEL üzente 10 éve

EZT A CSODAS FINOMSAGOT SOHASEM ELEMEZTEM , CSAK FOGYASZTOM NAGY ELVEZETTEL . MOST MAR TOBBET TUDOK ROLLA AMI TOBB FOGYASZTASRA BUZDIT . KOSZONET LEHEL

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu