Recept: Öt dolog, amit biztosan nem tudott az eperről

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Végre elérkezett az az időszak is, mikor kilószámra fogyaszthatjuk a friss, finom epret. Ez a gyümölcs amellett, hogy nagyon ízletes, még roppant egészséges is.

 

Az epernek számos jótékony egészségügyi hatása van, ezek közül szedtünk most össze ötöt.


Csökkenti a degeneratív megbetegedések kockázatát: az eperben jelentős mennyiségű folsav található. A nem megfelelő mennyiségű folsav a kor előrehaladtával hozzájárulhat az érelmeszesedés és egyéb érrendszeri megbetegedések kialakulásához, illetve a kognitív folyamatok romlásához. Szerencsére eperrel könnyedén feltankolhatunk folsavból.


Csökkenti szív-és érrendszeri megbetegedések esélyét: az epret azon egyedülálló képessége miatt is tanulmányozzák, hogy képes elnyomni a szervezet gyulladásos reakcióit, rontja a magas vérnyomás kialakulásának esélyét azáltal, hogy csökkenti az LDL-koleszterin szintjét.


Eperrel a stressz ellen: csupán egy csészényi eper tartalmazza a napi szükséges C-vitamin adagunkat. Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint, ha stresszes időszakban fogyasztunk C-vitamint, az normális szintre csökkenti a vérnyomást. A C-vitamin egyébként bőrünknek és immunrendszerünknek is jót tesz.


Megelőzi a csontritkulást: az epernek igen magas a káliumtartalma, a káliumban gazdag étrend pedig bizonyítottan segít a csontritkulás megelőzésében azáltal, hogy megóvja a kalciumraktárakat és lassítja a csontok természetes, a kor előrehaladtával gyorsuló lebomlást.


Tele van antioxidánssal: az eperben fellelhető az úgynevezett antocián nevű antioxidáns, ami védi szervezetünket a káros környezeti hatásoktól, legfőképpen az UV-sugárzástól. Az eperben található antocián a fogyasztást követő több mint 24 órán át kitart, ezért remek védelmet nyújt a szabadgyökök ellen.

Forrás: http://www.termalfurdo.hu

Címkék: eper

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Virág Mártonné Katalin üzente 9 éve

Én az epret, turmixolom, egy csöpp kis pórcukrot teszek hozzá.Víz hozzá adássa nélkül meg íszom. Remekül érzem magam tőle, s nem kell a sok yízet innom,mert nem vagyok szomjas
Virág mártonné

Válasz

DACZÓ LEHEL üzente 9 éve

EZT A CSODAS FINOMSAGOT SOHASEM ELEMEZTEM , CSAK FOGYASZTOM NAGY ELVEZETTEL . MOST MAR TOBBET TUDOK ROLLA AMI TOBB FOGYASZTASRA BUZDIT . KOSZONET LEHEL

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu