Recept: Habos barackos sütemény

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habos barackos:

 

Hozzávalók a tésztához: 1-, 1,5 kg. kajszi, vagy őszibarack, melyet legelőször is megmosunk, meghámozunk, félbe vágunk, majd fahéjjal meghintünk és félreteszünk.

15 dkg. vaj, 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor,  1 vaniliás cukor, 3 tojás sárgája, 1 közepes citrom reszelt héja és leve.

 

Ezeket robotgéppel habosra keverem. 40 dkg. liszt, 1 csomag sütőporral, beleszitálva az előbbibe, majd kézzel összedolgozom a tésztát.

 

Habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg. porcukor, pár csepp citromlé, hogy könnyebben feljőjjön.

 

Elkészítés:

A tészta 3/4-ed részét sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtom, meghintem zsemlemorzsával, vagy apróra darált dióval, vagy grízzel, (amelyik szimpatikusabb), majd az előzőekben meghámozott, fahéjjal összerázott akár, kajszi, akár őszi barackkal megpakolom.

 

A 3 tojásfehérjét 15 dkg. porcukorral kemény habbá felverjük, majd egyenletesen felvisszük a baracktöltelékre.

A félretett 1/3-ad résznyi tésztából csörgemetélővel csíkokat készítünk és keresztben-hosszában a hab tetejét berácsozzuk vele. Forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.                                                      

 

Én ebben az esetben a rácsozást elhagytam . A megmaradt tésztát lefagyasztottam és egy másik alkalommal, mikor nem lesz kedvem „pancsolni”, csak előveszem és egy gyümölcstorta formába símítva,  ugyanezzel a szisztémával valamilyen gyümölccsel - ami akkor éppen lesz – elkészítem a „feltétet”.

Nem nagy adag lesz, de az éppen akkori édesség iránti vágyamat biztosan ki fogja elégíteni.

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 15 éve

Dettikém! Akkor Te sok lekváros és barackos jellegű süteményt süthetsz, ha annyit befőztél. Nincs is jobb a házi készítésű eltevéseknél. Én csak kb. 30 üveg lekvárt tettem, meg annál kevesebb befőtt barackot, de már nincs annyi belőle, mert abból használok, meg hol az egyik, hol a másik gyerekem visz el belőle. Ez egyáltalán nem baj, hiszen azért készítettem, hogy nekik is jusson.
Akkor most süssél egy jó nagy tepsivel, hogy Te is tudjál eleget enni belőle.
Puszillak: Anci

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Kedves Ancika!
Hát lehet, hogy igazad van, ami a baracklekvárt illeti. Nagyon régen voltam én már gyerek, ezért nem emlékszem rá jól biztosan. Legköezelbb talán majd azzal készítem. Van belöle elég, hiszen a fánk idén jól termett (pedig már megigértem neki, hogy kivágom, ezért aztán megemberelte magát), s beföztem 123 üveggel.
Egyébként azóta kénytelen voltam mégegyszer egy nagy tepsivel sütni, mert itt vannak a fiamék, s olyan gyorsan elkapkodták a sütit, hogy nekem csak 1 db jutott.
Kellemes hetet kivánok!

Bernadette

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 15 éve

Dettikém! Én úgy tudtam, hogy a női szeszély habja alatt baracklekvár "lapul", de lehet, hogy mások másként készítik.
A Te változtatásod sem rossz (később a hab), legalább jobban elsülte a levét a barack.
Ügyes vagy! Puszillak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Most készült el a fenti recept szószerinti (vaj, dió) sütije.
Fantasztikusan finom!!!!!!!!!
Csak annyit változtattam rajta, hogy a tésztába nem 15 hanem 12 dkg cukrot tettem. Aztán hab nélkül tettem elöször a tepsibe sülni 20 percig, majd rátettem a habot, s még sütöttem szintén 20 percig 190°C-os légkeveréses sütöben.
Nagyon köszönöm a tippet. Adtam a férjemnek is 2 db-t kostolóba, azt mondta, hü nagy baj van ezzel a tésztával, mert nem lehet az evést abbahagyni!!!!

Válasz

Pajkóné Ibolya üzente 15 éve

Kedves Ancika!A tojásfehérjét nem a kisült tészta tetejére kell rásimitani, és úgy megsütni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Kedves Ancika!
Nagyon megörültem ennek a receptnek, mert emlékeztem rá, hogy gyerekkoromban anyukám sütött ilyet, s nagyon izlett. Úgy hívta, hogy nöi szeszély. Azóta hiába kerestem a szakácskönyvekben, nem találtam meg. Hát most meg van, hála Neked. Hamarosan megsütöm. Köszönöm.

Válasz

Szegediné Edó üzente 15 éve

Nagyon finom lehet, holnap kipróbálom. Most ugyis jó lesz a gyümülcsös süti, mert a melegbe ezeket le lehet hüteni Puszi Edó

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu