Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Habos barackos:
Hozzávalók a tésztához: 1-, 1,5 kg. kajszi, vagy őszibarack, melyet legelőször is megmosunk, meghámozunk, félbe vágunk, majd fahéjjal meghintünk és félreteszünk.
15 dkg. vaj, 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 3 tojás sárgája, 1 közepes citrom reszelt héja és leve.
Ezeket robotgéppel habosra keverem. 40 dkg. liszt, 1 csomag sütőporral, beleszitálva az előbbibe, majd kézzel összedolgozom a tésztát.
Habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg. porcukor, pár csepp citromlé, hogy könnyebben feljőjjön.
Elkészítés:
A tészta 3/4-ed részét sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtom, meghintem zsemlemorzsával, vagy apróra darált dióval, vagy grízzel, (amelyik szimpatikusabb), majd az előzőekben meghámozott, fahéjjal összerázott akár, kajszi, akár őszi barackkal megpakolom.
A 3 tojásfehérjét 15 dkg. porcukorral kemény habbá felverjük, majd egyenletesen felvisszük a baracktöltelékre.
A félretett 1/3-ad résznyi tésztából csörgemetélővel csíkokat készítünk és keresztben-hosszában a hab tetejét berácsozzuk vele. Forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Én ebben az esetben a rácsozást elhagytam . A megmaradt tésztát lefagyasztottam és egy másik alkalommal, mikor nem lesz kedvem „pancsolni”, csak előveszem és egy gyümölcstorta formába símítva, ugyanezzel a szisztémával valamilyen gyümölccsel - ami akkor éppen lesz – elkészítem a „feltétet”.
Nem nagy adag lesz, de az éppen akkori édesség iránti vágyamat biztosan ki fogja elégíteni.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!