Recept: Sajtkészítés

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sajt készítése házilag

 

Ezt a cikket azért osztom meg azokkal akiket érdekel, mert a tejtermékek elég drágák és házilag sokszor kis időráfordítással könnyen házilag is készíthetünk finomat. Próbáljátok ki, nekem bevált!

 

Egy liter tejbe belemorzsolunk 50 dkg tehétúrót. Felforraljuk. Ha felforrt tésztaszűrőn keresztül átengedjük. Ne aggódjunk darabos lesz! Ami a szűrőn fennmaradt összekeverjük 6 dkb margarinnal, 1 egész tojással, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával és az egészet lábasba tesszük. Takaréklángon addók keverjük amíg az egész össze nem áll. Ezután vízzel leöblített formába-mint a pudingot-simítjuk. Ha kihűlt hűtőszekrényben megdermesztjuk. Ezután már fogyasztható.

 

Az ízesítésnek számtalan formája van csak a képzelet szabhat határt!/ Vágott petrezselyem, zöldhagyma, darált kolbász, sonka, fokhagyma, kömény, stb/

A formát is tetszőlegesen választhatjuk.

Nem kell érlelni, de eltartható és nagyon finom.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kiss Judith üzente 14 éve

Köszönöm a receptet. elkészítettem,és nagyon finom lett. Csak annyira, hogy két nap alatt el is fogyott.

Válasz

Katona Ottóné üzente 14 éve

Ezt a receptet én is ismerem, nagyon finom, a családom is nagyon szereti.
Zsuzsa

Válasz

Balázs Éva üzente 14 éve

Szia Bernadett!
Köszönöm a reagálásodat a sajttal kapcsolatos leírásomra és én is kipróbálom amit Te írtál, mivel főleg nyáron könnyen megsavanyodik a tej.
Ezúttal szeretnélek meghívni a Befőzés-tartósítás közösségbe, úgy gondolom ott is hasznos ötletekkel tudnál szolgálni. Balázs Éva

Válasz

Sziráki Laszlóné üzente 14 éve

Elkészítem és majd referálok gomdolom nagyon finom.

Válasz

Lelkes Bernadette üzente 14 éve

Próbáljátok ki, tényleg nagyon finom! Én ezt pár éve hallottam először, szinte teljesen ugyanígy, ahogy Éva írja. Egy apró különbség azért akad, én annyi túróval készítem amennyi éppen van otthon és annyi tejjel, hogy épp ellepje a túrót. Nagyon jó, különösen, amikor összement a tej és így túróhoz jutunk. Szerintem házi tejből az igazi, akinek lehetősége van hozzájutni, próbálja ki "igazi" tejből.
Köszönjük Évi! Jó étvágyat mindenkinek!

Válasz

Karko Irén üzente 14 éve

Én meg ezt fogom kiprobálni sokkal egyszerübb.Másikat tudom és azt szoktam csinálni.Ez még olcsobb is.

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

VAN ENNÉL EGYSZERÜBB IS DE EZT IS KIFOGOM PRÓBÁLNI MINDEN LITER TEJHEZ KELL 1KANÁL SÓ 1KANÁL ECET (20%)TEJET FELFORRALOM EZEKET BELE TESZEM MÉG EGY ROTTYANÁS ÉS SAJT RUHÁBA ÖNTÖM MELEGEN KEZDEM GYÚROGATNI HOGY MINDEN SAVÓ TÁVOZZON KICSIT MACERÁS DE MEGÉERI AZUTÁN FORMÁBA HAGYOM KIHÜLNI PÁR NAP SZÁRADÁS ÉS LEHET RESZELNI

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu