Recept: Fánk finomságok

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sziasztok ! Szeretenélek bennetek meglepni,egy könnyen elkészíthető fánk recepttel.De sajnálom képet nem tudok feltenni róla.Családomnak nagyon izlett,és még cukor betegek is ehetnek belölle.

HV: 1kg liszt, 8 dl.3,6-tos tej,3-rom evő kanál cukor,1 mokkás kanál só, 5.dkg élesztő,3ervő kanál étolaj,3-tojás sárgája.

A lisztet kelesztő tálba öntöm,közepébe egy kis mélyedést csinálok,és ebbe morzsolom az élesztőt,erre a sót,és a cukrot.A tejet meg melegítem,és felét bele öntöm,és hagyom hogy az élesztő ,keljen,utánna bele teszem a tojás sárgákat,és a  maradék tejjel össze dolgozom,ezután a 3 evő kanál étolajat is beledagasztom.S végül meleg helyen meg kelesztem a tésztát.Kétszeresére.Ezután lisztezett gyuró deszkán másfél ujnyi vastagra nyújtom a tésztát,és ki szaggatom fánk szaggatóval.Ekkor le takarjuk és addig kelesztjük még a lábasban az 1-liter olaj jól  meleg nem lessz.Aztán annyit rakunk csak bele,hogy jó elférjenek,mindig a tészta felső felét fordítom alul,és fedő alatt sötőm,majd meg fordítom és akkor már fedő nélköl sütöm,ha meg sült kiszedjük és az olajat lecsepegtetjök róla.Amikor mind ki sült enyhén vaniliás porcukorral meg hintjük.Kezdők is el tudják készíteni.Nem kell a közepének jukacsosnak lenni.Én amikor először készítettem pillanatok alatt elfogyott.Nagyon izlett a családnak.Most már én dupla mennyiségben készítem.Ha egyszer el készítitek,kérlek bennetek,írjatok véleményt róla. Köszönöm.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK HOZZÁ!!!

Címkék: izletes fánkok.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Urbán Magdi üzente 14 éve

Én minden zsírban, vagy olajban sült tésztát(palacsinta, fánk, lángos, stb)úgy készitek el, hogy a tésztájába keverek 1-2 evőkanál rumot. Ha nincs otthon akkor a pálinka is jó.Ugyanis az alkohol meggátolja, hogy az olaj beszívódjon.Ezt egy újságban olvastam, a palacsintarecepthez volt írva!Próbáld ki. Sok sikert!

Válasz

Szabóné Marika üzente 14 éve

szerintem az olajtól a tészta megszivja magát olajjal sütés közben DE lehet hogy csak nekem .

Válasz

Oláh Dénes üzente 14 éve

Szerintem a só megöli az élesztőt, jobb lenne ha nem közvetlen érintkezne az élesztő a sóval.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu