Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Számomra hal nélkül nem múlhat el a Karácsony. A lazac az egyik kedvencem, bár nem tartozik a gazdaságos megoldások közé. Ám kevés füstölt lazacból is készíthetünk finom falatkákat. Így élvezhetjük a különleges ízét, és nem is kell túl nagy költekezésekbe verni magunkat.
Hozzávalók 20 koronghoz: 1 cs friss leveles tészta (270 g), 10 dkg natúr krémsajt, 2 tk tejszínes tormakrém, csipet só, fél lime vagy citrom leve, csipet fehér bors, 10 dkg füstölt lazac, friss kapor bóbiták
A leveles tésztát (5 mm vastag) csomagoljuk ki, majd egy 5 cm átmérőjű, fodros
pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 20 korongot, amiket kenjünk át vízzel a
sütés előtt.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt süssük őket arany barnára.
A többi hozzávalót, a lazac felével turmixoljunk le simára, és kicsit hűtsük le.
A kihűlt korongokra nyomócsövön keresztül nyomjunk krém halmokat.
A krémek tetejére tegyünk egy-egy darabka lazacot, és egy-egy friss kapor bóbitát.
TIPP: Süssük ki előre a korongokat, keverjük ki előre a krémet. És csak tálaláskor töltsük.
Összegyűjtöttem pár előétel, falatka receptet, amit a www.ritakonyhaja.hu oldalon megnézhettek.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Posírozott lazac pezsgőmártásban
Karácsonyi receptverseny
Legyen az ünnepi menü része a baconbe göngyölt sült csirke
Sonkában sült halfilé