Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tegnaptaláltam ezt a receptet!
Rögtön elkészitettm és már el is fogyott.tiszta szívből ajánlom mindenkinek.
Hókifli
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 ek. porcukor
- 2 dkg élesztő
/- ha szükséges: 1-1.5 dl tej/
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. /ez a lépés akár el is hagyható-lásd a megjegyzésben/
A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.
A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák.
Én most egyik felét gesztenyével, másikat mazsolával-túróval töltöttem.
Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. (villanysütő)
megjegyzés:
a biztonság kedvéért, elmondom hogy én nem futtattam fel az élesztőt,
mivel a kenyérsütőmmel kevertettem össze a tésztát, viszont így kellett
hozzá még tejet tennem, hogy összeálljon a tészta és az élesztő is
elkeveredjen benne.
de ha simán kézzel gyúrnánk, célszerű egy kevés tejben felfuttatni, így biztosan tökéletes lesz.
Egyébként
élesztő nélkül , hagyományos linzeres jellegű kiflit kapunk, mely ugyan
tovább eláll(na), viszont az nem lenne ilyen puha!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!