Recept: Így készül az orosz pirog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Aki már járt Oroszországban, biztosan megkóstolta a pirogot, az oroszok egyik kedvenc nemzeti ételét. Mi is könnyedén elkészíthetjük itthon! Ráadásul a pirognak annyi fajtája van, hogy mérete és a kisütés módja is csak rajtunk múlik! Lehet sós és lehet édes tésztájú, lehet desszert, lehet főétel (méretétől és töltelékétől függően) és süthetjük bő zsiradékkal vagy akár sütőben is...

 

 

Hozzávalók a tésztához:

 

- 40 dkg liszt

- 4 dkg élesztő

- 5 dkg vaj vagy margarin

- 1 vagy 2 teáskanál cukor (édes piroghoz 2, sóshoz 1)

- 1 vagy 2 teáskanál só (édes piroghoz 1, sóshoz 2)

- 2 dl víz

 

A lisztet, a cukrot, a sót a zsiradékokkal egy tálba tesszük és jól összemorzsoljuk. Az élesztőt elkeverjük vízzel, majd ezt is hozzáöntjük a tésztához és összegyúrjuk az egészet. Ezután hagyjuk pihenni egy negyed órát, de nem kell megkeleszteni!

Negyed óra után tehát vékonyra nyújtjuk a tésztát, és annyir részre osztjuk, ahány pirogot szeretnénk készíteni belőle.

Most jön a kívánt töltelék! A tölteléket a kiszaggatott rész egyik oldalára tesszük úgy, hogy maradjon a szélén legalább 1 cm, a másik részét pedig ráhajtjuk a tésztára, a széleit pedig jól összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással, hogy szép fényük legyen, majd újabb 15 perc várakozás után megkenjük mégegyszer a tetejüket, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőbe tesszük.

 

Pirogot lehet sok módon készíteni. Hússal, káposztával, gombával, túróval vagy akár gyümölccsel is tölthetjük, ízlésünknek megfelelően.

 

Tipp:

 

Húsos: 1 fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk olajon, majd hozzáteszünk 40 dkg darálthúst és jól megpirítjuk. 2-3 evőkanál tejfölt adunk hozzá, esetleg mustárt, fűszereket, ki mit szeret. Ezzel meg is lehet tölteni a pirogot.

 

 

network.hu

 

 

Címkék: orosz étel pirog

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kiszt maria üzente 9 éve

SZERVUSZTOK,elképzeltem ez a tészta pizza alapnak is jó

Válasz

Jurcsák Marcsi üzente 11 éve

Illetve, az igazi pirog nem töltött kalács, hanem inkább töltött lángos!!! olajban volt kisütve!!! A többi (a receptben)változatlan és jó! Megcsináltam, nagyon finom! Főleg melegen!

Válasz

Jurcsák Marcsi üzente 11 éve

Kösz a receptet! A nyáron ettem , a káposztás (sós)volt nálam a menő, volt krumlis és rizzsel töltött is

Válasz

Királyné Várnai Violetta üzente 15 éve

Tuti finom!!!!!

Válasz

Gyugyi József üzente 15 éve

Nem ettem még,de igy első szemrevételezésre biztos finom! Kiprobálom!!!!Köszi!!

Válasz

Horváth Erika üzente 15 éve

Sziasztok! Én szoktam készíteni diós töltelékkel és darált húsos töltelékkel is. Mindkettő nagyon finom!

Válasz

sörpocak sörpocak üzente 15 éve

Igazán jól néz ki, hallottam már róla, de soha nem jutottam a receptjéhez. Itt az ideje a gyerekeknek megcsináni. Kösz az ötletért!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon régen ettem egy orosz családnál és a vodka fogyasztása közben nagyon ízlett.
El fogom készíteni,remélem sikerül,majd tájékoztatlak.

Válasz

bakonyi mária üzente 15 éve

kiprobálom biztos finom sóssanis édesen is!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Amikor a gyerekek itthon voltak, mára már kirepültek, sok fajta sütit kellett csináljak! Volt olyan formám, amit a pirog összenyomására való. Nálunk az édes töltelék is ment, no nem beszélve, a darált húsból készült, saját "kutyulmányom" alapján, óriási sikere volt! Jó második fogásnak, laktató , leves után. Vagy csak simán, has betömésére! Finom étel-süti! Hajni.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu