Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki már járt Oroszországban, biztosan megkóstolta a pirogot, az oroszok egyik kedvenc nemzeti ételét. Mi is könnyedén elkészíthetjük itthon! Ráadásul a pirognak annyi fajtája van, hogy mérete és a kisütés módja is csak rajtunk múlik! Lehet sós és lehet édes tésztájú, lehet desszert, lehet főétel (méretétől és töltelékétől függően) és süthetjük bő zsiradékkal vagy akár sütőben is...
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 vagy 2 teáskanál cukor (édes piroghoz 2, sóshoz 1)
- 1 vagy 2 teáskanál só (édes piroghoz 1, sóshoz 2)
- 2 dl víz
A lisztet, a cukrot, a sót a zsiradékokkal egy tálba tesszük és jól összemorzsoljuk. Az élesztőt elkeverjük vízzel, majd ezt is hozzáöntjük a tésztához és összegyúrjuk az egészet. Ezután hagyjuk pihenni egy negyed órát, de nem kell megkeleszteni!
Negyed óra után tehát vékonyra nyújtjuk a tésztát, és annyir részre osztjuk, ahány pirogot szeretnénk készíteni belőle.
Most jön a kívánt töltelék! A tölteléket a kiszaggatott rész egyik oldalára tesszük úgy, hogy maradjon a szélén legalább 1 cm, a másik részét pedig ráhajtjuk a tésztára, a széleit pedig jól összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással, hogy szép fényük legyen, majd újabb 15 perc várakozás után megkenjük mégegyszer a tetejüket, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőbe tesszük.
Pirogot lehet sok módon készíteni. Hússal, káposztával, gombával, túróval vagy akár gyümölccsel is tölthetjük, ízlésünknek megfelelően.
Tipp:
Húsos: 1 fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk olajon, majd hozzáteszünk 40 dkg darálthúst és jól megpirítjuk. 2-3 evőkanál tejfölt adunk hozzá, esetleg mustárt, fűszereket, ki mit szeret. Ezzel meg is lehet tölteni a pirogot.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!