Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Saját húsvéti fonott kalácsom !
Fonott kalács
1,20 kg liszt
0,15 kg cukor
0,10 kg vaj
0,05 kg élesztő
0,015 kg só
4 db tojássárgája
0,65 l tej
A tejet felmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk
egy kávéskanál cukrot, mely ha feloldódott, annyi lisztet teszünk
hozzá, amennyi fakanállal könnyen keverhető.
Ezt a félsűrű kovászt liszttel behintjük és meleg helyre tesszük keleszteni.
Begyúrás előtt a tojást cukorral, vajjal, sóval, keverés közben
felmelegítjük, majd beleöntjük a már megkelt kovászba. Elkeverés után
hozzátesszük a maradék lisztet és jól kidolgozzuk.
Pihentetés után a tésztát feldaraboljuk, megfonjuk, tojással
bekenjük.Körformát készítünk,ha kész sűrűn berakjuk a fonatokat fél
dióval. Sütés előtt 10-15 perccel, a pihentetés után ismét megkenjük
tojással.
Meleg sütőtérben (190 C°) sütjük,40-50 percig!
És ráhelyezzük a szép hímes tojásokat!
Ha ti tudnátok,hogy az édes kalács milyen finom a sonkával ,és a sült diót lopják le a gyerekek legelőször a kalácsról !
Majd kérekszépen vissza jelzéseket!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!