Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ismeretem szerint, régi poncihter eledel, amit szeretnék figyelmetekbe ajánlani. A babsterc és krumplis sterc nagyon laktató ételek.Uborkával igazi csemege.
Akkor a recept:
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
8db krumpli vagy egy pohár bab(Borsó is lehet!)
10-15 dkg zsír
Sós vízben megfőzni a kruplit,melyet előzőleg kockára vágtam.A lisztet megpirítom üresen,de nem túl barnára. Ha kész félrehúzni a tűzről és a forró krumlit rátenni kevés forró vízzel és a végén a felolvasztott forró zsírral összekeverni. Ízlés szerint sózni. ( Mindez három edényt igényel,egyidejüleg!)
Fontos! A megfőzött krumplit szakaszosan adagoljuk és keverés közben késsel is eltüntetjük a csomókat.A forró zsírt is szakaszosan itatjuk fel. A fehér lisztcsomókat késsel szétváni,minden folyamatot alaposan végig vinni.Kb 1 órás munka, döntő a liszt pirítása. Tartalék gázon kevergetni,míg a liszt teljesen eldolgozódik.
Miből mennyit, az dönti el, hogy hány főre készül, illetve ízlés szerinti mennyiségben készítjük. A leírásban szereplő egy kétszemélyes laktató étel.Érdemes megpróbálni babból és krumpliból készített változatot.Jó étvágyat hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!