Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tejbegríz ugyan elcsépelt szegénykonyhás eledel, de kis fantáziával különleges desszertet varászolhatunk belőle.
Csak tálaláskor ne szóljunk előre, mi is került tulajdonképpen az asztalra, nagyon néz majd a jóllakott család...
Hozzávalók:
5 dkg dara
1 tojás
2 dl tej
3 dl tejszín
egy csapott kávéskanálnyi reszelt citromhéj
egy csipet só
egy kávéskanál vaníliakivonat, vagy 3-4 csepp aroma
1 evőkanál cukor
5 dkg keserűcsokoládé
Felmelegítem a tejet a tejszínnel, a vaníliakivonattal, cukorral és sóval, és megfőzöm benne a búzadarát. Hagyom kicsit kihűlni, és belekverem a tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Azután teljesen ki kell hűteni, gyakran kevergetve, hoyg ne álljon össze. Ha már csak alig-alig langyos, hozzákeverema nagylyukú reszelőn lereszelt étcsokit és a citromhéjat is, azután kis tálkákba öntöm és mehet a hűtőbe.
Tálaláskor a család szájíze szerint díszítsük és ízesítsük: fahéjjal, kakaóporral, porcukorral, lekvárral, tejszínhabbal, stb...
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kandírozzunk narancshéjat!
Csokis madártej mandulával
Mézes graham keksz sós étcsoki mázzal
Rántott tejbegríz kókuszos bundában